Latkes z dużą ilością sosów
Przepis Latkes z dużą ilością sosów jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym pescatarian opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać mus jabłkowy, jajka, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Latkes z dużą ilością sosów, Dużo Cytryn, oraz Lots O ' Meat Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 95°C (200°f). Dopasuj blachę do pieczenia z stojakiem z drutu i odstaw na bok.
Aby zrobić sosy, wymieszaj składniki dla każdego w osobnych małych miseczkach.
Przenieść do serwowania potraw i przechowywać w lodówce.
Używając dużych otworów na tarce do pudełek, rozdrobnij ziemniaki do dużej miski z wodą.
Odcedzić ziemniaki i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Ponownie dokładnie odcedzić, ściskając, aby usunąć jak najwięcej płynu.
Przenieść ziemniaki do czystego ręcznika kuchennego i wycisnąć do wyschnięcia jeszcze dalej, a następnie umieścić w dużej misce. Owinąć mieloną cebulę w podwójną grubość ręczników papierowych, wycisnąć, aby usunąć jak najwięcej wilgoci, a następnie dodać do miski.
Dodać jajka, mąkę, szczypiorek, czosnek, sól i pieprz do smaku i wymieszać dobrze wymieszać.
Wlać olej do dużej patelni na głębokość około 1/2 cala (12 mm) i podgrzać na średnim ogniu. Za pomocą rąk Zbierz porcję mieszanki ziemniaków i uformuj ją w kulkę nieco większą niż piłka golfowa. Spłaszczyć do bardzo cienkiego naleśnika, nadal blotting z ręcznikami papierowymi w razie potrzeby, aby usunąć pozostałą wilgoć, i umieścić w gorącym oleju. Powtórz, aby dodać 2 lub 3 więcej latkes do patelni, upewniając się, aby nie nakładać się na nie lub tłum patelni. Gotować na złoty kolor z pierwszej strony, o 3 protokół. Za pomocą szpatułki szczelinowej, przekręcić latkes i gotować, aż złoty kolor na drugiej stronie, 2-3 minuty dłużej.
Przenieś do stojaka drucianego na blasze do pieczenia i umieść blachę do pieczenia w ciepłym piekarniku. Powtórz, aby ugotować Pozostałe latkes, dodając je do piekarnika, gdy są gotowe. Gdy wszystkie latkes są gotowane, podawać od razu z sosami.
Z tego jest książka kucharska: Przepisy na prawdziwe życie Max Sussman i Eli Sussman. Zdjęcia Alex Farnum. Przepisy i tekst © Copyright 2012 Eli Sussman i Max Sussman; obrazy i ilustracje © Copyright 2012 Weldon Owen, Inc. Opublikowane przez Olive Press.