Latkes Słodkie Ziemniaki Bezglutenowe

Przepis bezglutenowe Latkes słodkie ziemniaki może zaspokoić swoje żydowskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 294 kalorie, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek do Chanuka. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka pieprzu, soli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone Chipotle słodkie ziemniaki i cukinia placki (wegańskie, bezglutenowe) z domowej pikantnej musztardy miodowej (bezglutenowe z opcją wegańską), Naleśniki ziemniaczane 2-składnikowe {bezglutenowe, bezmleczne,bez orzechów}, oraz Kukurydza Bezglutenowe Słodkie Ziemniaki Łyżka Chleb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 °F. zetrzyj cebulę i słodkie ziemniaki za pomocą robota kuchennego wyposażonego w średni ruszt lub na dużych otworach tarki pudełkowej.
Połączyć w średniej misce.
Połowę mieszanki cebuli i ziemniaków umieścić na czystym ręczniku kuchennym.
Zwiń ręcznik wokół mieszaniny i wykręć ręcznik, aby wyciągnąć nadmiar wilgoci. Rozwiń ręcznik i przenieś mieszaninę do dużej miski. Powtórz z pozostałą cebulą i ziemniakami
W małej misce, ubij razem mąkę z białego ryżu, sól i pieprz.
Dodać do mieszanki ziemniaków i wymieszać do połączenia.
Dodać jajka i wymieszać do połączenia. Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia kilkoma warstwami ręczników papierowych i ustaw ją w pobliżu pieca, ale bezpiecznie z dala od palnika.
Podgrzać 1/4 cala oleju w 8-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu, aż się połysk.
Pracując partiami, Wrzuć mieszaninę ziemniaków do gorącego oleju przez skąpe 1/4 szklanki. (Mieszanina powinna skwierczeć, gdy uderzy w olej.) Za pomocą dwóch widelców, spłaszczyć każdy latke trochę na patelni. (Prawie "ciągniesz" latkes od siebie, aby spłaszczyć.)
Smażyć na złoty kolor, 2 do 3 minut. Flip z płetwy naleśnika lub łopatką i smażyć dodatkowe 2 do 3 minut.
Przenieś do wyłożonej papierowym ręcznikiem blachy do pieczenia i utrzymuj ciepło w piekarniku podczas gotowania pozostałych latkes.
Podawać z kwaśną śmietaną i sosem jabłkowym.