Lasagne Ze Szpinakiem-Pesto
Lasagne ze szpinakiem i Pesto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, białko jaja, ser parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szpinak, Pesto I Fontina Lasagne, Pesto lasagne ze szpinakiem i pieczarkami, oraz Lasagne szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć ricotta, 2 łyżki pesto, i białka jaja; dobrze wymieszać.
Podgrzać 1 łyżkę wody na średniej patelni na średnim ogniu; gotować szpinak, aż zwiędnie (o 2 protokół), dobrze mieszając.
Rozłóż pozostałe 2 łyżki pesto w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia; top z 6 wontons, nakładając się lekko.
Warstwa połowa mieszaniny ricotta równomiernie na wierzchu wontons; dodać połowę papryki na mieszaninie ricotta.
Top papryki z innym 6 wontons, pozostała mieszanka ricotta, połowa szpinaku, i pozostałe papryki. Wierzch papryki z pozostałymi 6 wontonami i szpinakiem.
Posypać mozzarellą i parmezanem; przykryć szczelnie folią.
Piec lasagne, w środku piekarnika, aż ser topi się i bąbelkami (około 20 minut).
Pokroić na 6 równych kawałków.