Lasagne z wołowiną i kiełbasą
Beef ' N ' Sausage Lasagnan to danie główne, które serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera około 21g białka, 30g tłuszczu i w sumie 420 kalorii. Za $1.49 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, ser cheddar, twarożek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 34%. Ten wynik nie jest tak super. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Makeover Beef & Sausage Lasagne, Powolna serowa lasagne z kiełbasą i wołowiną, oraz Lasagne Z Kiełbasą.
Instrukcje
Na dużej patelni ugotuj wołowinę, kiełbasę, zieloną paprykę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. Odłóż 1 szklankę sosu do spaghetti; wymieszaj pozostały sos z mieszanką mięsną. Dusić bez przykrycia przez 10 minut lub do zgęstnienia.
W małym rondlu rozpuść serek śmietankowy na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia. Dodaj twarożek, jajka i pietruszkę.
Rozłóż sos mięsny w natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia. Na wierzch z trzema makaronami, serem cheddar, 1-1/2 łyżeczkami włoskiej przyprawy i mieszanką serków śmietankowych.
Ułóż pozostałym makaronem i zarezerwowanym sosem spaghetti; posyp mozzarellą i pozostałą włoską przyprawą.
Przykryj i piecz w 350° przez 35 minut. Odkryć; piec 10-15 minut dłużej lub do musującego.
Odstaw na 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to moje najlepsze opcje dla lasagne. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum) z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)
Aromaty wiśniowe i fioletowe, trwałe i zaokrąglone smaki przypraw i grzybów. Świetna struktura z elegancką finezją.Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.