Lasagne z pieczarkami i szpinakiem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Lasagnan z grzybami i szpinakiem. Na 4,43 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 552 kalorie, 36g białka, oraz 16G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka bazylii, parmezanu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne ze szpinakiem i grzybami, Lasagne Z Grzybami I Szpinakiem, oraz Lasagne z pieczarkami i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj cebulę; smażyć 2 protokół.
Dodać grzyby; smażyć 6 minut.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Przenieść mieszaninę grzybów do miski.
Powrót patelni do ciepła; dodać połowę szpinaku i 1/4 szklanki wody. Gotować 2 minut lub aż szpinak zwiędnie, obracając szczypcami.
Dodać gotowany szpinak do mieszanki grzybowej. Powtórz procedurę z pozostałą połową szpinaku i pozostałą 1/4 szklanki wody. Mieszaj mieszankę warzywną do wymieszania.
Jajka i 3 kolejne składniki (przez pieprz) połączyć w misce, mieszając trzepaczką. Wymieszać z mlekiem i serem ricotta.
Wlać 1 szklankę sosu do makaronu na dno szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 4 makaron lasagne na sosie. Wymieszaj jedną trzecią mieszanki ricotty, jedną trzecią mieszanki warzywnej i 1/3 szklanki sera mozzarella. Powtórz warstwy dwa razy z sosem, makaronem, mieszanką ricotta, mieszanką warzywną i serem mozzarella.
Rozprowadzić 1 szklankę sosu na mozzarella. Ułóż 4 makaron na sosie. Top z 1 szklanka sosu, 1 szklanka sera mozzarella, i parmezan.
Przykryć arkuszem folii pokrytym natryskiem kuchennym, powleczonym bokiem w dół.
Piec w temperaturze 375 przez 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić 15 minut.