Przepis Pesto i grochu lasagne może zaspokoić swoje pragnienie śródziemnomorskie w około 1 godzina i 40 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Jeśli masz oliwę z oliwek, ząbki czosnku, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pesto Lasagna, Pesto Polenta Lasagna, oraz Lasagna Z Kurczaka Pesto.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem oleju w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj olej w powolnym, stałym strumieniu, aż do równomiernego włączenia. Zatrzymać i zeskrobać po bokach miski, a następnie pulsować, Aby zakończyć zawierające wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Wlać śmietanę równomiernie na dnie naczynia do pieczenia 13-na-9-cala. Przykryć warstwą makaronu 4 lasagne, pozwalając im na nieznaczne zachodzenie na siebie. Za pomocą łyżki równomiernie rozprowadzić jedną trzecią nadzienia pea-ricotta na makaronie, a następnie równomiernie rozłożyć połowę pesto na nadzieniu. Równomiernie posypać połowę orzechów pinii na pesto.Przykryć kolejną warstwą 4 makaronów. Na makaron równomiernie rozprowadzić kolejną trzecią nadzienia z grochu-ricotta. (Nie przykrywać pesto.) Przykryć 4 Ost. makaronem. Na makaron równomiernie rozłożyć pozostałą trzecią część nadzienia pea-ricotta, następnie równomiernie rozłożyć pozostałą połowę pesto na nadzieniu. Równomiernie posypać pozostałą połowę orzeszków piniowych na pesto. Równomiernie ułożyć plastry mozzarelli na górze. 1 stronę dużego kawałka folii aluminiowej zalać oliwą z oliwek i przykryć naczynie szczelnie folią, od strony oleju w dół.