Lasagne z Pesto i groszkiem

Lasagne z Pesto i groszkiem
Przepis Pesto i grochu lasagne może zaspokoić swoje pragnienie śródziemnomorskie w około 1 godzina i 40 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 15g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Jeśli masz oliwę z oliwek, ząbki czosnku, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pesto Lasagna, Pesto Polenta Lasagna, oraz Lasagna Z Kurczaka Pesto.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem oleju w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj olej w powolnym, stałym strumieniu, aż do równomiernego włączenia. Zatrzymać i zeskrobać po bokach miski, a następnie pulsować, Aby zakończyć zawierające wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Wlać śmietanę równomiernie na dnie naczynia do pieczenia 13-na-9-cala. Przykryć warstwą makaronu 4 lasagne, pozwalając im na nieznaczne zachodzenie na siebie. Za pomocą łyżki równomiernie rozprowadzić jedną trzecią nadzienia pea-ricotta na makaronie, a następnie równomiernie rozłożyć połowę pesto na nadzieniu. Równomiernie posypać połowę orzechów pinii na pesto.Przykryć kolejną warstwą 4 makaronów. Na makaron równomiernie rozprowadzić kolejną trzecią nadzienia z grochu-ricotta. (Nie przykrywać pesto.) Przykryć 4 Ost. makaronem. Na makaron równomiernie rozłożyć pozostałą trzecią część nadzienia pea-ricotta, następnie równomiernie rozłożyć pozostałą połowę pesto na nadzieniu. Równomiernie posypać pozostałą połowę orzeszków piniowych na pesto. Równomiernie ułożyć plastry mozzarelli na górze. 1 stronę dużego kawałka folii aluminiowej zalać oliwą z oliwek i przykryć naczynie szczelnie folią, od strony oleju w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Piec, aż sos zaczyna bańki na brzegach, o 35 do 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Zdjąć folię i kontynuować pieczenie, aż górna i krawędzie lasagne są lekko rumiane w miejscach i nadzienie jest bulgotanie, o 15 minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Ostudzić co najmniej 10 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia16
Magazyn