Lasagne z kurczakiem II
Przepis Chicken Lasagnan II może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.35 za porcję. To danie główne ma 292 kalorie, 22g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, ser mozzarella, makaron lasagne, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Spróbuj Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu), oraz Lasagne Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron z lasagne gotować we wrzącej osolonej wodzie aż do al dente. Spłukać zimną wodą, dobrze spuścić.
Na dużej patelni, gotować i mieszać mielonego indyka lub kurczaka, posiekaną cebulę i zielony pieprz na średnim ogniu, aż złoty kolor.
Spuścić nadmiar tłuszczu.
Wymieszaj śmietanę z zupy grzybowej, śmietanę z rosołu i odparowane odtłuszczone mleko. Gotować mieszaninę, aż dojdzie do niskiego wrzenia.
Aby zmontować, w masle 13x9 cala warstwa naczynia zapiekanki 1/2 szklanki sosu, 3 makaron lasagne, 1/2 szklanki sosu, twaróg, połowa rozdrobnionego sera mozzarella, 3 makaron, pozostała mieszanka sosu. Na koniec wymieszać z pozostałym rozdrobnionym serem mozzarella.
W nagrzanym piekarniku 350 stopni F(175 stopni C) piec przez 45 do 60 minut. Gotować do ogrzania i bąbelkami.
Odstawić na 10 do 15 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.