Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc daj Lasagnan z kurczakiem i szpinakiem. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 789 kalorii, 49g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka sosu alfredo, kurczaka, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lasagne z kurczakiem, szpinakiem i grzybami, Lasagna z kurczaka z karczochem i szpinakiem, oraz Lasagne ze szpinakiem i karczochem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak dobrze odcedzić, naciskając między ręcznikami papierowymi. Wymieszać razem szpinak, kurczak, dalej 5 składników, i 3 szklanki włoskiego sera blend w dużej misce.
Łyżka 1/4 mieszanki kurczaka do lekko nasmarowanego 6-qt. powolna kuchenka. Ułóż 3 makarony na mieszaninie z kurczakiem, łamanie, aby pasowały. Powtórz warstwy dwa razy. Wierzch z pozostałą mieszaniną kurczaka i 1 szklanka sera. Przykryć i gotować na niskim 3 1/2 godziny lub do makaronu są wykonane, mieszanina jest bąbelkowy, a krawędzie są złotobrązowe. Odkryć i gotować na niskie 30 minut.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
* Sos Alfredo o obniżonej zawartości tłuszczu może być zastąpiony.
** Można zastąpić krem z zupy grzybowej o obniżonej zawartości tłuszczu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon