Lasagne z kurczakiem i serem
Lasagna z kurczakiem i serem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 24 g tłuszczu i łącznie 425 kalorii . Za 1,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup masło, bulion z kurczaka, parmezan i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 60% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Meksykańska lasagna z kurczakiem i czarną fasolą , Lasagna z dynią i cukinią - bezglutenowa, Wegańska i Lasagna w garnku wolnowarnym .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle, aż zmięknie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj mąkę i sól, aż się połączą; gotuj, aż będzie bulgocząca. Stopniowo dodawaj bulion i mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Wymieszaj z 2 szklankami mozzarelli, 1/2 szklanki parmezanu, bazylią, oregano i pieprzem; odstaw.
W dużej misce wymieszaj ser ricotta, pietruszkę i pozostałą mozzarellę; odstaw.
Rozłóż jedną czwartą sosu serowego w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali; przykryj jedną trzecią makaronu.
Rozłóż warstwę składającą się z połowy mieszanki ricotty, połowy szpinaku i połowy kurczaka.
Przykryj jedną czwartą sosu serowego i jedną trzecią makaronu. Powtórz warstwy mieszanki ricotty, szpinaku, kurczaka i jednej czwartej sosu serowego. Przykryj pozostałym makaronem i sosem serowym.
Piec w temperaturze 350°, bez przykrycia, przez 35–40 minut.