Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi)
Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,93 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką mleko, sól i pieprz, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), oraz Lasagne.
Instrukcje
W dużym garnku do makaronu Połącz 6 litrów wody, sok z cytryny, 2 łyżki soli i kilka ziaren pieprzu.
Dodać karczochy i gotować do miękkości, o 12 protokół.
Karczochy odsączyć i odstawić.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Zrób makaron zgodnie z przepisem i rozwałkuj go na najcieńszym ustawieniu na maszynie do walcowania makaronu.
Pokroić walcowane makaron na kawałki 10 cali długości 5 cali szerokości. Ustaw kąpiel lodową z kilkoma kostkami lodu obok kuchenki. Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę, odcedzić i odświeżyć w łaźni lodowej.
Wyjmij makaron z lodowej kąpieli i odstaw na czystych, wilgotnych ręcznikach kuchennych.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Masło 12 na 9 cali zapiekanka.
Karczochy pokroić bardzo ostrym nożem lub mandoliną na plastry o grubości 1/8 cala.
Warstwę lasagne, zaczynając od besciamella, następnie warstwę makaronu, następnie warstwę karczochów, każda warstwa dostaje posypanie pecorino. Wierzchnia warstwa powinna być besciamella i ser.
Piec w piekarniku przez 45 minut. Odstawić na 10 minut przed krojeniem i podaniem.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt według potrzeb.
Na średniej patelni z sosem rozgrzać masło do rozpuszczenia.
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół.
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.