Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi)

Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi)
Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,93 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 19g białka, oraz 19g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką mleko, sól i pieprz, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), oraz Lasagne.

Instrukcje

1
W dużym garnku do makaronu Połącz 6 litrów wody, sok z cytryny, 2 łyżki soli i kilka ziaren pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PieprzPieprz
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać karczochy i gotować do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
3
Karczochy odsączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
4
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
5
Zrób makaron zgodnie z przepisem i rozwałkuj go na najcieńszym ustawieniu na maszynie do walcowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
RolkaRolka
6
Pokroić walcowane makaron na kawałki 10 cali długości 5 cali szerokości. Ustaw kąpiel lodową z kilkoma kostkami lodu obok kuchenki. Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę, odcedzić i odświeżyć w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
7
Wyjmij makaron z lodowej kąpieli i odstaw na czystych, wilgotnych ręcznikach kuchennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
8
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Masło 12 na 9 cali zapiekanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
10
Karczochy pokroić bardzo ostrym nożem lub mandoliną na plastry o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
NóżNóż
11
Warstwę lasagne, zaczynając od besciamella, następnie warstwę makaronu, następnie warstwę karczochów, każda warstwa dostaje posypanie pecorino. Wierzchnia warstwa powinna być besciamella i ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
PecorinoPecorino
SerSer
MakaronyMakarony
12
Piec w piekarniku przez 45 minut. Odstawić na 10 minut przed krojeniem i podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
BazaBaza
15
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
16
Rolka lub kształt według potrzeb.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
17
Na średniej patelni z sosem rozgrzać masło do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
18
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
19
W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 sekund i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 21 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn