Lasagne z kapustą i grzybami

Lasagne z kapustą i grzybami
Jarmuż i lasagne z grzybami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 3,71 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 530 kalorii, 29g białka, oraz 15 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz grzyby cremini, ocet winny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Lasagne z kapustą i grzybami, Pieczarkowo-jarmuż lasagne z sosem z rozmarynu nerkowca, oraz Kale, Grzyby I Suszone Na Słońcu Pomidory Lasagne Rolls {Wegetariańskie}.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę; gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać 8 ząbków czosnku; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
4
Dodaj pastę pomidorową i gotuj 2 minuty, mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
5
Dodaj wino; gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodajemy bazylię i kolejne 4 składniki (przez liść laurowy). Wymieszać 1/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
BazyliaBazylia
SólSól
7
Umieścić pancetta w robocie kuchennym; proces do drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
8
Usunąć naleśnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
9
Grzyby umieścić w robocie kuchennym; proces do drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj pancetta; gotować 6 minut lub aż chrupiące, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
12
Dodaj pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pieczarki i 1/4 szklanki wywaru. Zwiększ ciepło do średniego. Gotować 10 minut lub do prawie suchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
StadoStado
SólSól
13
Wyjąć z ognia; wymieszać w pół na pół.
14
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Dodaj pozostałą 1/2 wywaru szklanki i pozostałe 2 ząbki czosnku; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
StadoStado
16
Dodać jarmuż; gotować 10 minut lub aż kapusta zwiędnie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
JarmużJarmuż
17
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Rozprowadź 1 szklankę sosu na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia brojlerów ze szkła lub ceramiki pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 2 makaron nad sosem; top makaron z wszystkich jarmużu i 3/4 Puchar sosu. Ułóż 2 makaron na jarmużu i sosie; top z mieszaniną grzybów i ricotta. Top z pozostałych 2 makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
SOSSOS
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler
19
Pozostały sos rozłożyć na makaronie; posypać parmezanem. Przykryć i piec w 350 przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
20
Włącz brojlery (nie wyjmuj naczynia z piekarnika). Odsłaniać; posypać mozzarellą. Broil 2 minuty lub do rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
21
Odstawić 5 minut; posypać pietruszką i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesurówka wołowa niesolona, podzielonasurówka wołowa niesolona, podzielona0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)397papryka habaneroniesolone pokruszone pomidoryniesolone pokruszone pomidory411papryka habaneroniesolone pomidory pieczone na ogniu pokrojone w kostkęniesolone pomidory pieczone na ogniu pokrojone w kostkę454papryka habanerogrzyby creminigrzyby cremini591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia1porcja startego parmezanuposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki10ząbki czosnku, mielone i podzieloneząbki czosnku, mielone i podzielone2Spód: okruszki z herbatników grahampół na półpół na pół2Średnia żółta cebula, posiekanakapusta posiekanakapusta posiekana1warzywo (np. szpinak)sól koszerna, podzielonasól koszerna, podzielona1porcja startego parmezanuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano6niegotowany makaron lasagne bez gotowanianiegotowany makaron lasagne bez gotowania28papryka habanero2 duże szczypty garam masala2 duże szczypty garam masala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncja parmezanu, startego (ouncja parmezanu, startego (o591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncja częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, rozdrobnionego (ouncja częściowo odtłuszczonego sera mozzarella, rozdrobnionego (o1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweser ricotta częściowo odtłuszczonyser ricotta częściowo odtłuszczony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2Spód: okruszki z herbatników grahampasta pomidorowa niesolonapasta pomidorowa niesolona
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn