Lasagne Z Dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj lasagne z dyni. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 848 kalorii. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bezgotowy makaron lasagne, cebulę, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Lasagne Z Dyni, Lasagne z pieczoną dynią i szpinakiem, oraz Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół. Zwiększyć ogień do umiarkowanie wysokiej i dodać chard, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki szałwii i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej. Gotować, mieszając, aż chard zwiędnie i nie pozostaje płyn na patelni, 5 do 10 minut.
W średniej misce wymieszać 2 szklanki dyni, 3/4 szklanki śmietany, 1/2 szklanki parmezanu, a pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki szałwii i 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej.
Wlać mleko do naczynia do pieczenia 8 na 12 cali. Dodać mleko z jedną trzecią makaronu, a następnie rozłożyć połowę mieszanki dyni na makaron.
Na dynię nałóż połowę boczku szwajcarskiego i polej drugą warstwą makaronu. Powtórz z kolejną warstwą dyni, boczku szwajcarskiego i makaronu.
Połączyć pozostałe 1 szklankę dyni i 3/4 szklanki śmietany.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie na wierzchu lasagne, posypać pozostałym 1 szklanką parmezanu i doprawić masłem. Przykryć folią aluminiową i piec przez 20 minut. Odkryć i piec do złotego, o 15 minut więcej.
Rekomendacja wina: słodka dynia i bogaty parmezan wymagają mocnej bieli z własną słodyczą. Oregon pinot gris będzie idealny.