Lasagne Z Czerwoną Papryką
Lasagne z czerwoną papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 544 kalorie, 30g białka, oraz 27 g tłuszczu. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz makaron lasagne bez gotowania, pieczoną paprykę, ser ricotta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko pokryć 2-ćwiartkowe kwadratowe naczynie do pieczenia sprayem do gotowania. Łyżka 1/3 szklanki sosu do makaronu Classico® pomidorowo-bazyliowego. Top z 2 makaronem lasagne. W małej misce wymieszać razem ser ricotta, 1 szklanka sera koziego, i, w razie potrzeby, Chianti. Łyżka połowę mieszanki nad makaronem w naczyniu.
Posypać 2 łyżkami parmezanu. Wierzch z połową pasków czerwonej papryki. Połówkę pozostałego sosu pomidorowo-bazyliowego Classico® wyłożyć na warstwę pieprzu.
Top z 2 Więcej makaronu, pozostałą mieszaninę ricotta, i pozostałe papryki.
Dodaj 2 Więcej makaronu i pozostały sos do makaronu. Na wierzch polać pozostałym kozim serem i posypać pozostałym parmezanem.
Odstawić, przykryte, na drucianym stojaku na 20 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castellani Chianti Annata. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo