Lasagne Z Bakłażanem 3-Serowym
Przepis 3-ser bakłażan lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 25 minut. Ten przepis służy 8. To danie główne ma 309 kalorii, 17g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 313 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól i mielony pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Spróbuj Lasagne Z Bakłażanem 3-Serowym, Lasagne Z Bakłażanem, oraz Lasagne Z Bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posyp obie strony plasterków bakłażana 2 łyżkami soli i ułóż je w dużym naczyniu do pieczenia z papierowymi ręcznikami między każdą warstwą.
Umieść mniejsze naczynie do pieczenia na plastrach bakłażana i zważyć je kilkoma ciężkimi puszkami.
Odstawić na co najmniej godzinę lub aż ręczniki papierowe będą wyraźnie wilgotne.
Plastry bakłażana opłukać świeżą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i wlej 2 łyżki oleju rzepakowego.
Pracując partiami, jeśli to konieczne, gotuj obie strony plastrów bakłażana, aż będą lekko rumiane, około 5 minut na stronę. Odstawić ugotowane bakłażany na bok.
Przygotować sos łącząc pokruszone pomidory, pasta pomidorowa, oregano, bazylia, 1 łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżeczka cebuli w proszku, 1 łyżka oliwy z oliwek, sól i czarny pieprz w oddzielnej misce. Odstawić.
Ciepła 1 łyżeczka oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Do cebuli dodaj mrożony szpinak i rozdrobnioną marchewkę. Gotować, aż mieszanina wyschnie, 5 do 8 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Połącz ser ricotta, jajka, ser Romano, 1 łyżeczka czosnku w proszku, 1 łyżeczka cebuli w proszku i 1/2 łyżeczki soli w osobnej misce.
Łyżka schłodzonej mieszanki szpinaku i marchwi do mieszaniny ricotta i połączyć.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozpocznij montaż lasagne, wlewając cienką warstwę sosu pomidorowego do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Połowę plasterków bakłażana ułożyć warstwą na sosie pomidorowym.
Rozłóż połowę mieszanki sera ricotta na wierzchu warstwy bakłażana.
Dodaj kolejną warstwę sosu pomidorowego, a następnie warstwę na pozostałe plastry bakłażana i pozostałą mieszaninę ricotta.
Na koniec polać sosem pomidorowym i na wierzchu rozprowadzić ser mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub aż ser mozzarella jest rumiane.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino można spróbować Jest Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico]()
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.