Lasagne wegetariańska
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić wegetariańską lasagne w domu. Na 2,14 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 280 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga papryki, cebuli, passaty i bakłażana. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi), oraz Lasagne.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Olej i warzywa wrzucić razem i piec w dużej, płytkiej puszce przez 35 minut, aż lekko zwęglone. Łyżka warstwą prażonych warzyw na dnie średniej wielkości naczynia do pieczenia.
Wlać trochę passaty i przykryć warstwą arkuszy lasagne. Powtórz warstwy, aby zużyć wszystkie pieczone warzywa i passata, kończąc warstwą lasagne. Użyj łyżki, aby ułożyć crme frache, a następnie posypać parmezanem. Wróć do piekarnika na 25 minut, aż lasagne się rozgrzeje, a wierzch będzie złoty i bulgoczący.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze łączy się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti wszystko pasuje do rachunku. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon