Lasagne szpinakowa z czterema serami
Przepis na lasagne ze szpinakiem z czterema serami można przygotować w około 1 godzinę i 40 minut . To danie główne ma 268 kalorii , 16 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Za 99 centów za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Niewiele osób lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis zachwycił 3 osoby. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup szpinak, zieloną cebulę, ser szwajcarski i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 85% , to danie jest znakomite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Lasagne ze szpinakiem z czterema serami , Najserowsza lasagne ze szpinakiem i serem oraz Lasagne z czterema serami i szpinakiem .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż warzywa i czosnek na oleju, aż będą chrupiące.
Zdejmij z ognia; odłożyć na bok.
W małym, ciężkim rondlu wymieszaj mąkę i mleko, aż masa będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty. Zredukować ciepło; wymieszać z 1/4 szklanki parmezanu, solą i pieprzem. Gotuj 1 minutę dłużej lub do momentu rozpuszczenia sera.
Zdejmij z ognia; wymieszać ze szpinakiem. Odłóż 1 filiżankę na bok.
W dużej misce wymieszaj twarożek, mozzarellę i ser szwajcarski.
Rozłóż 1/2 szklanki mieszanki szpinaku w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia.
Ułóż warstwę czterech makaronów, połowy mieszanki serów, warzyw i 3/4 szklanki mieszanki szpinaku. Powtórz warstwy. Na wierzch połóż pozostały makaron, zarezerwowaną mieszankę szpinaku i pozostały parmezan.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 35 minut. Odkryć; piec 15 minut dłużej lub do momentu, aż ciasto będzie musujące.
Przed krojeniem odstaw na 15 minut.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagne świetnie komponuje się z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Antinori Villan Antinori Chianti Classico Riserva z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva]()
Willa Antinori Antinori Chianti Classico Riserva
Wykonana w 90% z Sangiovese i w 10% z Merlota, Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2010 ma intensywnie rubinowoczerwony kolor z aromatami owoców i przypraw. Lekkie akcenty starzenia w dębie podkreślają nuty wiśni i czerwonych jagód, typowe dla winogron Sangiovese. Smaki wina są harmonijne na podniebieniu, a taniny są zrównoważone i dojrzałe. Trwałe wykończenie tętni życiem i przyjemną mineralnością, typową dla Chianti Classico.