Lasagne Dyniowo-Orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Lasagnan z dyni i orzechów pekan. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 54g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 1445 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ser mozzarella, parmezan, połówki orzechów pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne Z Dyni, Lasagne Z Dyni, oraz Lasagna Z Pumpkin Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pekan w jednej warstwie na blasze do pieczenia, i piec, mieszając raz, 7 protokół lub do tosty.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia; posiekać.
Roztopić 2 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj dynię, cebulę, czosnek i 3/4 łyżeczki soli; gotować, często mieszając, 15 minut lub aż dynia będzie po prostu miękka. Wymieszać z orzechami pekan; odstawić.
Makaron z lasagne gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Spłucz zimną wodą i przykryj folią do momentu złożenia.
Roztopić pozostałe 3 łyżki masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę i gotuj, stale ubijając, 1 minutę. Stopniowo ubijaj mleko.
Dodać szałwii, pieprz, i pozostałe 3/4 łyżeczki soli; gotować, ubijając stale, o 9 protokół lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i ubić w 1 szklance parmezanu.
Rozprowadzić 1/3 szklanki sosu w wysmarowanym 13-x 9-calowym naczyniu do pieczenia. Top z makaronem 3 lasagne.
Rozprowadzić z około 2/3 szklanki sosu, pół mieszaniny dyni (około 2 1/4 szklanki), i 3/4 szklanki mozzarelli. Top z 3 więcej makaronu lasagne.
Rozprowadzić 2/3 szklanki sosu na makaron, top z pozostałą mieszaniną dyni, i posypać mozzarellą. Top z pozostałych 3 lasagne makaron.
Pozostały sos rozprowadzić na makaronie.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu. Przykryć szczelnie folią aluminiową i piec 30 minut.
Usunąć folię; posypać pozostałą 1/4 szklanki parmezanu, i piec 10 minut lub aż złoty kolor.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.