Lasagne z dzikimi grzybami i kalafiorem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1051 kalorii, 51g białka, oraz 64G tłuszczu każdy. Na 5,17 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz owcze mleko ser ricotta, pomidory śliwkowe i ich soki, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 326 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest super. Spróbuj Lasagna Z Grzybami, Pieczarkowa Lasagna Roll up w kremowym sosie Gorgonzola kalafior, oraz Ragout z dzikich grzybów z ryżem kalafiorowym (+restauracja Curtis Stone ' s SHARE) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać oliwę w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4
Dodać pomidory, rozbijając je drewnianą łyżką, i bazylii i gotować, aż zgęstnieje, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Przełożyć do blendera i puree, aż będzie gładka; powrócić do rondla i dodać pietruszkę, miód, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Zrobić kalafior SOS Mornay: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Odciąć różyczki kalafiora i umieścić w małej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki Kalafiorowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
8
Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
9
Dodać 1 1/2 szklanki wody do patelni, przykryć folią aluminiową i piec do bardzo miękki, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Dodaj kalafior, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe Oliwki
15
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić, następnie puree, aż będzie gładka. Przecedzić do czystego rondla i doprowadzić do gotować na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
16
Ubić gałkę muszkatołową, ser, sól i pieprz do smaku i gotować 1 minutę. Cienkie z pozostałą 1 szklanką mleka, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Zrobić lasagne: namoczyć borowiki w 1 1/4 szklanki wrzącej wody, 30 minut. Tymczasem doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Dodaj makaron lasagne i gotować 5 protokół; odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Odstawić. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
19
Połączyć ricottę, jajko, 1/2 szklanki natki pietruszki, 1 łyżeczkę tymianku i 1/2 szklanki sera romano w misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
I Pomarańczowym Pieprzem
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
20
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
21
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
22
Dodać różne grzyby i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
23
Dodać szalotki i gotować, aż złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
24
Odcedzić borowiki, odcedzić płyn, następnie grubo posiekać i dodać do patelni; gotować 1 minutę. Spalić płynem do namaczania porcini i gotować, aż do całkowitego zmniejszenia, o 6 protokół. Wymieszać pozostałe 2 łyżeczki tymianku i 1/4 szklanki natki pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
25
Zdjąć z ognia.
26
Aby zebrać lasagne, Chochla niektóre z sosem pomidorowym do 10-by-14-calowe naczynie do pieczenia. Chochla na sosie kalafiorowym; top z 4 makaronem. Na wierzch wymieszać z ricottą, potem z grzybami, fontiną i pozostałym serem romano. Doprawić solą i pieprzem. Powtórz, aby zrobić 3 kolejne warstwy, zakończone warstwą makaronu, sosem kalafiorowym i romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
I Pomarańczowym Pieprzem
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Całe Dojrzałe Oliwki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Ser Fontina
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Chochla
27
Umieścić naczynie na blasze do pieczenia, przykryć folią aluminiową i piec 30 minut. Odkryć i piec do bąbelków, 30 do 40 więcej minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)
28
Wyjąć z piekarnika, posypać natką pietruszki i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.