Lasagna Z Dyni
Przepis piżmowa lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sera gorgonzola, ząbki czosnku, grzyby cremini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Lasagna Z Dyni, Lasagna Z Dyni, oraz Lasagna Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak w górnej trzeciej części.Przygotuj squash: Odklej skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Pokroić w kostkę 1/4 cala i odstawić. (Potrzebujesz około 5 filiżanek. Zachowaj pozostały squash do innego użytku.)
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Kiedy zacznie palić, dodaj grzyby i dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i chrupiące na brzegach, o 4 protokół. Wymieszać w squash i gotować, często mieszając, aż squash jest rumiane.
Dodać czosnek i gotować, aż tylko pachnące, o 1 minutę więcej.
Dodaj wodę i wymieszaj, skrobając wszelkie rumiane kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu beszamelowego na dnie naczynia do pieczenia 13-by-9-inch. Przykryć warstwą makaronu lasagne, łamanie makaron w razie potrzeby, aby dopasować je w równej warstwie. Na makaron równomiernie rozłożyć połowę mieszanki warzywnej.
Polać 1/2 szklanki sosu beszamelowego równomiernie na warzywa. Kropka połowy kasztanowego przecieru nad wierzchem. Przykryj warzywa warstwą startego sera fontina i posypką Parmigiano-Reggiano (użyj około jednej trzeciej każdego). Powtórz z kolejną warstwą makaronu, pozostałą mieszaniną squasha, 1/2 szklanki beszamelu, pozostałym puree kasztanowym, kolejną trzecią fontiny, całą gorgonzolą i około jedną trzecią Parmigiano-Reggiano. Zakończ ostatnią warstwą makaronu i pozostałym sosem beszamelowym, serem fontina i Parmigiano-Reggiano.Przykryj naczynie do pieczenia dobrze folią aluminiową. (Można przygotować ten przepis z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 1 dnia; pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej przed pieczeniem.)
Piecz przez 30 minut, następnie zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż wierzch będzie brązowy, a makaron będzie całkowicie miękki, o 10 minut więcej. Odstawić lasagne na 10 do 15 minut przed podaniem.Parowanie napojów: Stoller Chardonnay, Oregon. Bogaty squash, grzyby, dekadencki ser-wszystko, co jest dobre z Chardonnay. W tym przypadku wino z Oregonu jest dobrym wyborem, ponieważ ma wszystkie owoce Kalifornijskiego Chardonnay, ale może trochę więcej kręgosłupa, aby stawić czoła temu wszystkiemu serowi.