Lasagna Z Dyni

Lasagna Z Dyni
Przepis piżmowa lasagne może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sera gorgonzola, ząbki czosnku, grzyby cremini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Lasagna Z Dyni, Lasagna Z Dyni, oraz Lasagna Z Dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak w górnej trzeciej części.Przygotuj squash: Odklej skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
PiekarnikPiekarnik
2
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
3
Pokroić w kostkę 1/4 cala i odstawić. (Potrzebujesz około 5 filiżanek. Zachowaj pozostały squash do innego użytku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Kiedy zacznie palić, dodaj grzyby i dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i chrupiące na brzegach, o 4 protokół. Wymieszać w squash i gotować, często mieszając, aż squash jest rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
GrzybyGrzyby
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać czosnek i gotować, aż tylko pachnące, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
6
Dodaj wodę i wymieszaj, skrobając wszelkie rumiane kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu beszamelowego na dnie naczynia do pieczenia 13-by-9-inch. Przykryć warstwą makaronu lasagne, łamanie makaron w razie potrzeby, aby dopasować je w równej warstwie. Na makaron równomiernie rozłożyć połowę mieszanki warzywnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
WarzywaWarzywa
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Polać 1/2 szklanki sosu beszamelowego równomiernie na warzywa. Kropka połowy kasztanowego przecieru nad wierzchem. Przykryj warzywa warstwą startego sera fontina i posypką Parmigiano-Reggiano (użyj około jednej trzeciej każdego). Powtórz z kolejną warstwą makaronu, pozostałą mieszaniną squasha, 1/2 szklanki beszamelu, pozostałym puree kasztanowym, kolejną trzecią fontiny, całą gorgonzolą i około jedną trzecią Parmigiano-Reggiano. Zakończ ostatnią warstwą makaronu i pozostałym sosem beszamelowym, serem fontina i Parmigiano-Reggiano.Przykryj naczynie do pieczenia dobrze folią aluminiową. (Można przygotować ten przepis z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce do 1 dnia; pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
GorgonzolaGorgonzola
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
WarzywaWarzywa
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
MakaronyMakarony
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Piecz przez 30 minut, następnie zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż wierzch będzie brązowy, a makaron będzie całkowicie miękki, o 10 minut więcej. Odstawić lasagne na 10 do 15 minut przed podaniem.Parowanie napojów: Stoller Chardonnay, Oregon. Bogaty squash, grzyby, dekadencki ser-wszystko, co jest dobre z Chardonnay. W tym przypadku wino z Oregonu jest dobrym wyborem, ponieważ ma wszystkie owoce Kalifornijskiego Chardonnay, ale może trochę więcej kręgosłupa, aby stawić czoła temu wszystkiemu serowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChardonnayChardonnay
GrzybyGrzyby
PijPij
MakaronyMakarony
SerSer
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
OwoceOwoce
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn