Lasagna Primavera
Lasagna Primavera może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 372 kalorie, 25g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, bazylia, pieczona papryka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć odparowane odtłuszczone mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Krem Karmelowy Pieczony jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Podobne przepisy to Lasagna Primavera, Lasagna Primavera, oraz Freeze-Ahead Lasagna Primavera.
Instrukcje
Margarynę roztopić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę.
Dodać mąkę i sól; gotować 30 sekund, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko, stale mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż lekko gęsty, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem śmietankowym, aż się rozpuści. Odstawić.
Połącz ricottę, 1/4 szklanki mozzarelli, bazylii i białka jaja w misce.
Połączyć brokuły, marchew i papryka.
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż 2 makaron na sosie. Łyżka pół mieszanki ricotta nad makaronem; top z połowy warzyw. Łyżka 3/4 szklanki sosu nad warzywami; top z 1/4 szklanki parmezanu. Wierzch z 2 makaronem, pozostałą mieszaniną ricotty, pozostałymi warzywami, 1/4 szklanki parmezanu i 2 makaronem, mocno naciskając. Łyżka pozostałego sosu nad makaronem, rozłożenie na pokrycie. Przykryć i piec w 450 przez 25 minut lub do makaronu są miękkie i sos jest bąbelkowy. Odkryć i posypać 3/4 szklanki mozzarelli; piec dodatkowe 5 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.