Lasagna Grochowo-grzybowa wstążki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj wstążki Pean i lasagne z grzybami. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 27g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i podnieś lekko przyprawiony czosnek baby groszek i grzyby, makaron lasagne, karmelizowaną cebulę i pieczony sos do makaronu czosnkowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami), Lasagna Grzybowa, oraz Lasagna Grzybowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować i odsączyć zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Tymczasem warzywa mikrofalowe zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; spuścić. W średniej misce wymieszaj warzywa, ser ricotta, sól i pieprz.
Spray 11x7-calowe naczynie mikrofalowe z natryskiem do gotowania.
Rozprowadzić 1 szklankę sosu makaronowego w naczyniu.
Połóż 1 makaron na powierzchni roboczej. Łyżka 2 łyżki mieszanki warzywnej na 1 końcu makaronu. Począwszy od drugiego końca makaronu, złożyć cały makaron nad nadzieniem. Łyżka 2 łyżki nadzienia na makaron na wierzchu pierwszego nadzienia. Zaczynając od tego samego końca makaronu, co wcześniej, złóż makaron z powrotem w przeciwnym kierunku. Górny makaron nad drugim nadzieniem z 2 łyżkami nadzienia; złóż pozostały koniec makaronu z powrotem nad trzecim nadzieniem, tworząc zygzakowaty wzór. Używając szerokiej szpatułki, umieść wypełniony makaron na sosie w naczyniu. Powtórz z pozostałym makaronem i mieszanką warzywną.
Pozostały sos zalać makaronem. Przykryj naczynie do pieczenia z plastikową folią do mikrofalówki, składając jeden róg. Kuchenka mikrofalowa na wysokie 6 minut lub do gorąca.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.