Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc spróbuj lasagne Bolognese. Ten sos ma 957 kalorii, 43g białka, oraz 58g tłuszczu na porcję. Za $4.58 za porcję, ten przepis okładki 40% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 10 minut. Mieszanka masła, mąki, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 4 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zrób ragu: namocz borowiki w 2 szklankach gorącej wody do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odcedź borowiki, zachowując płyn.
3
Drobno posiekaj borowiki i białe grzyby w robocie kuchennym; przełóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj marchewki, seler, czosnek, pietruszkę i prosciutto do procesora; pulsuj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na dużym ogniu. Gotuj partiami mieloną wołowinę i wieprzowinę, rozbijając je drewnianą łyżką, aż się zrumienią, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Przełóż mięso do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj wino do garnka, zeskrobując zrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodaj płyn do miski z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Rozpuść masło w garnku; dodaj cebulę, posiekaną mieszankę marchwi, rozmaryn, liście laurowe i 2 łyżeczki soli. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj koncentrat pomidorowy i pieczarki i gotuj, mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
11
Włóż mieszankę mięsną do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Dodaj koniak i zeskrob zarumienione kawałki. Gotuj, mieszając, aż płyn się wchłonie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
13
Dodaj 2 szklanki wody i zarezerwowany płyn do namaczania grzybów. Zmiażdż pomidory rękami nad garnkiem i dodaj z ich sokami. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje, około 2 godzin, 30 minut. Ochłodzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
W międzyczasie zrób beszamel: rozpuść masło w szerokim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
15
Dodaj mąkę, gałkę muszkatołową, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; gotować, ubijając, 2 do 3 minut. Stopniowo ubijaj mleko i gotuj, ubijając, aż zgęstnieje, 5 do 10 minut. Zmniejsz ogień i gotuj, ubijając, jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
16
Złóż lasagne: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. zagotuj kilka cali osolonej wody w szerokim rondlu. Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Wyłóż blachę do pieczenia wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pracując partiami, gotuj makaron do częściowego ugotowania, około 4 minut, następnie usuń skimmerem i przenieś do lodowatej wody, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
SkimmerSkimmer
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
17
Usuń arkusze makaronu, strząśnij nadmiar wody i ułóż w jednej warstwie na ręczniku. Przykryj makaron innym wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
18
Posmaruj spód i boki głębokiego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 na 13 cali masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
19
Rozłóż 1/2 szklanki ragu na patelni. Przykryj warstwą makaronu, a następnie posyp 1/3 szklanki parmezanu i 2/3 szklanki mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
20
Rozłóż 1 1/2 szklanki ragu na serze i posyp 1 szklanką beszamelu. Powtórz z 3 kolejnymi warstwami makaronu, parmezanu, mozzarelli, ragu i beszamelu. Na wierzch ułóż warstwę makaronu, a następnie przykryj pozostałym beszamelem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
21
Posyp pozostałym parmezanem i mozzarellą. Wsuń brzegi makaronu nożem do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
22
Umieść lasagne na blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie kapie; piec, aż będzie musujący i złoty, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
23
Odstaw na 30 minut przed pokrojeniem i podaniem.
24
Zdjęcia Anna Williams

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory całe San Marzanopomidory całe San Marzano2marchew, pokroić na 4 kawałkimarchew, pokroić na 4 kawałki2zdanieseler naciowy pokrojony na 4 sztukiseler naciowy pokrojony na 4 sztuki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoniak lub brandykoniak lub brandy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone borowikisuszone borowiki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeże prześcieradła lasagneświeże prześcieradła lasagne9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt świeżej mozzarelli lub fontiny, startejFunt świeżej mozzarelli lub fontiny, startej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn2goździkiposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzajuposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzaju454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemielony chuck wołowymielony chuck wołowy454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewieprzowina mielonawieprzowina mielona12krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna12krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz2Batoniki toffi HeathStarta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa11 łyżka suszonego oreganooliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 funta parmezanu, startego3/4 funta parmezanu, startego170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeprosciutto, pokrojone na 1-calowe kawałkiprosciutto, pokrojone na 1-calowe kawałki52 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone42 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone122 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1 łyżka świeżego tymianku, 4 gałązki, drobno posiekane1 łyżka świeżego tymianku, 4 gałązki, drobno posiekane1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn