Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc spróbuj lasagne Bolognese. Ten sos ma 957 kalorii, 43g białka, oraz 58g tłuszczu na porcję. Za $4.58 za porcję, ten przepis okładki 40% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 10 minut. Mieszanka masła, mąki, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 4 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zrób ragu: namocz borowiki w 2 szklankach gorącej wody do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Odcedź borowiki, zachowując płyn.
3
Drobno posiekaj borowiki i białe grzyby w robocie kuchennym; przełóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj marchewki, seler, czosnek, pietruszkę i prosciutto do procesora; pulsuj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na dużym ogniu. Gotuj partiami mieloną wołowinę i wieprzowinę, rozbijając je drewnianą łyżką, aż się zrumienią, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Przełóż mięso do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodaj wino do garnka, zeskrobując zrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodaj płyn do miski z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Rozpuść masło w garnku; dodaj cebulę, posiekaną mieszankę marchwi, rozmaryn, liście laurowe i 2 łyżeczki soli. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodaj koncentrat pomidorowy i pieczarki i gotuj, mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
11
Włóż mieszankę mięsną do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodaj koniak i zeskrob zarumienione kawałki. Gotuj, mieszając, aż płyn się wchłonie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
13
Dodaj 2 szklanki wody i zarezerwowany płyn do namaczania grzybów. Zmiażdż pomidory rękami nad garnkiem i dodaj z ich sokami. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje, około 2 godzin, 30 minut. Ochłodzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
W międzyczasie zrób beszamel: rozpuść masło w szerokim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
15
Dodaj mąkę, gałkę muszkatołową, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; gotować, ubijając, 2 do 3 minut. Stopniowo ubijaj mleko i gotuj, ubijając, aż zgęstnieje, 5 do 10 minut. Zmniejsz ogień i gotuj, ubijając, jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
16
Złóż lasagne: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. zagotuj kilka cali osolonej wody w szerokim rondlu. Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Wyłóż blachę do pieczenia wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pracując partiami, gotuj makaron do częściowego ugotowania, około 4 minut, następnie usuń skimmerem i przenieś do lodowatej wody, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
SkimmerSkimmer
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Usuń arkusze makaronu, strząśnij nadmiar wody i ułóż w jednej warstwie na ręczniku. Przykryj makaron innym wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
18
Posmaruj spód i boki głębokiego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 na 13 cali masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
19
Rozłóż 1/2 szklanki ragu na patelni. Przykryj warstwą makaronu, a następnie posyp 1/3 szklanki parmezanu i 2/3 szklanki mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
20
Rozłóż 1 1/2 szklanki ragu na serze i posyp 1 szklanką beszamelu. Powtórz z 3 kolejnymi warstwami makaronu, parmezanu, mozzarelli, ragu i beszamelu. Na wierzch ułóż warstwę makaronu, a następnie przykryj pozostałym beszamelem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
21
Posyp pozostałym parmezanem i mozzarellą. Wsuń brzegi makaronu nożem do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
22
Umieść lasagne na blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie kapie; piec, aż będzie musujący i złoty, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
23
Odstaw na 30 minut przed pokrojeniem i podaniem.
24
Zdjęcia Anna Williams

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa794papryka habaneropomidory całe San Marzanopomidory całe San Marzano2marchew, pokroić na 4 kawałkimarchew, pokroić na 4 kawałki2zdanieseler naciowy pokrojony na 4 sztukiseler naciowy pokrojony na 4 sztuki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoniak lub brandykoniak lub brandy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone borowikisuszone borowiki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna680papryka habaneroświeże prześcieradła lasagneświeże prześcieradła lasagne9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt świeżej mozzarelli lub fontiny, startejFunt świeżej mozzarelli lub fontiny, startej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn2goździkiczosnek goya®czosnek goya®454papryka habaneromielony chuck wołowymielony chuck wołowy454papryka habanerowieprzowina mielonawieprzowina mielona12trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna12trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz2warzywo (np. szpinak)Starta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa1porcja startego parmezanuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 funta parmezanu, startego3/4 funta parmezanu, startego170papryka habaneroprosciutto, pokrojone na 1-calowe kawałkiprosciutto, pokrojone na 1-calowe kawałki5Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone4Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone12Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone283papryka habanero1 łyżka świeżego tymianku, 4 gałązki, drobno posiekane1 łyżka świeżego tymianku, 4 gałązki, drobno posiekane1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn