Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc spróbuj lasagne Bolognese. Ten sos ma 957 kalorii, 43g białka, oraz 58g tłuszczu na porcję. Za $4.58 za porcję, ten przepis okładki 40% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 5 godzin i 10 minut. Mieszanka masła, mąki, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 4 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest dobre. Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zrób ragu: namocz borowiki w 2 szklankach gorącej wody do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Odcedź borowiki, zachowując płyn.
3
Drobno posiekaj borowiki i białe grzyby w robocie kuchennym; przełóż do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj marchewki, seler, czosnek, pietruszkę i prosciutto do procesora; pulsuj, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużym garnku na dużym ogniu. Gotuj partiami mieloną wołowinę i wieprzowinę, rozbijając je drewnianą łyżką, aż się zrumienią, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Przełóż mięso do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodaj wino do garnka, zeskrobując zrumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodaj płyn do miski z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Rozpuść masło w garnku; dodaj cebulę, posiekaną mieszankę marchwi, rozmaryn, liście laurowe i 2 łyżeczki soli. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się zrumieni, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Dodaj koncentrat pomidorowy i pieczarki i gotuj, mieszając, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
11
Włóż mieszankę mięsną do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Dodaj koniak i zeskrob zarumienione kawałki. Gotuj, mieszając, aż płyn się wchłonie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
13
Dodaj 2 szklanki wody i zarezerwowany płyn do namaczania grzybów. Zmiażdż pomidory rękami nad garnkiem i dodaj z ich sokami. Dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje, około 2 godzin, 30 minut. Ochłodzić całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
14
W międzyczasie zrób beszamel: rozpuść masło w szerokim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
15
Dodaj mąkę, gałkę muszkatołową, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; gotować, ubijając, 2 do 3 minut. Stopniowo ubijaj mleko i gotuj, ubijając, aż zgęstnieje, 5 do 10 minut. Zmniejsz ogień i gotuj, ubijając, jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
16
Złóż lasagne: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. zagotuj kilka cali osolonej wody w szerokim rondlu. Napełnij dużą miskę lodowatą wodą. Wyłóż blachę do pieczenia wilgotnym ręcznikiem kuchennym. Pracując partiami, gotuj makaron do częściowego ugotowania, około 4 minut, następnie usuń skimmerem i przenieś do lodowatej wody, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
SkimmerSkimmer
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
17
Usuń arkusze makaronu, strząśnij nadmiar wody i ułóż w jednej warstwie na ręczniku. Przykryj makaron innym wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
18
Posmaruj spód i boki głębokiego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 na 13 cali masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
19
Rozłóż 1/2 szklanki ragu na patelni. Przykryj warstwą makaronu, a następnie posyp 1/3 szklanki parmezanu i 2/3 szklanki mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
20
Rozłóż 1 1/2 szklanki ragu na serze i posyp 1 szklanką beszamelu. Powtórz z 3 kolejnymi warstwami makaronu, parmezanu, mozzarelli, ragu i beszamelu. Na wierzch ułóż warstwę makaronu, a następnie przykryj pozostałym beszamelem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
21
Posyp pozostałym parmezanem i mozzarellą. Wsuń brzegi makaronu nożem do naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
22
Umieść lasagne na blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie kapie; piec, aż będzie musujący i złoty, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
23
Odstaw na 30 minut przed pokrojeniem i podaniem.
24
Zdjęcia Anna Williams

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory całe San Marzanopomidory całe San Marzano2marchew, pokroić na 4 kawałkimarchew, pokroić na 4 kawałki2zdanieseler naciowy pokrojony na 4 sztukiseler naciowy pokrojony na 4 sztuki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoniak lub brandykoniak lub brandy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone borowikisuszone borowiki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże prześcieradła lasagneświeże prześcieradła lasagne9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweFunt świeżej mozzarelli lub fontiny, startejFunt świeżej mozzarelli lub fontiny, startej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn2goździki1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielony chuck wołowymielony chuck wołowy4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona12krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna12krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz2Batoniki toffi HeathStarta gałka muszkatołowaStarta gałka muszkatołowa12 łyżeczki czosnku w proszkuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 funta parmezanu, startego3/4 funta parmezanu, startego1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.prosciutto, pokrojone na 1-calowe kawałkiprosciutto, pokrojone na 1-calowe kawałki53 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolone, zmiękczonemasło niesolone, zmiękczone43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone123 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżka świeżego tymianku, 4 gałązki, drobno posiekane1 łyżka świeżego tymianku, 4 gałązki, drobno posiekane1Średnia żółta cebula, posiekana1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia31
Magazyn