Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese
Lasagna Bolognese może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 90g tłuszczu, oraz w sumie 1129 kalorii. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 37% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz skoncentrowany przecier pomidorowy, masło, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubi ten sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Masło małe (około 8 na 10 cali) naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Na dnie patelni rozprowadzić cienką warstwę sosu Besciamella. Przykryj świeżym arkuszem makaronu, około 1 szklanki Ragu i około 1/2 szklanki więcej Besciamelli. Lekko przykryj powierzchnię startym serem. Powtarzaj ten proces warstwowania, aż wszystkie makarony zostaną wykorzystane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Piec lasagne odkryte, obracając raz w połowie, 40 do 45 minut. Pozostawić do ostygnięcia 1 godzinę, pokroić i podać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podgrzej mleko i liść laurowy na średnim ogniu, aż do wrzenia. Masło rozpuścić na średnim ogniu w innym rondlu. Gdy masło jest całkowicie stopione i zaczyna szybko pęcherzykować, dodaj mąkę i ubijaj, aż będzie w pełni włączone. Kontynuuj gotowanie na średnim ogniu, aż utworzy się gładka, blond pasta, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Do masła i pasty z mąki dodać około połowy oparzonego mleka, ubijając stale. Po pełnym włączeniu dodać zagęszczoną mieszaninę mleka z powrotem do pozostałej części mleka oparzającego, ubijając w sposób ciągły, aby uniknąć grudek. Zmniejszyć ogień do średniego-niskiego i gotować, aż sos dojdzie do łagodnego wrzenia i jest całkowicie zgęstniony. Doprawić solą i gałką muszkatołową, ubić do połączenia i odcedzić przez drobny sitko. Przykryj powierzchnię besciamella folią, aby zapobiec tworzeniu się skóry i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Umieść czosnek, seler, cebulę i marchewkę w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż bardzo drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Dodać olej i masło do garnka o dużym dnie na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj mortadellę i pancettę i gotuj, aż tłuszcz się rozmięknie, a mięso zacznie lekko brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MortadellaMortadella
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Dodać drobno pokrojone warzywa, posypać połową soli, pieprzem i gałką muszkatołową i gotować, aż zmiękną i większość płynu wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Dodaj mieloną wołowinę i wieprzowinę, rozbijając się jak najwięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
11
Posyp pozostałą solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotuj, często mieszając, aż mięso będzie wyglądało na całkowicie ugotowane i zacznie lekko brązowieć na dnie, około 30 minut. Deglaze z białego wina i pozostawić płyn do zmniejszenia o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12
Dodać bulion, śmietanę i przecier pomidorowy. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ciepło, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
13
Niech ragu gotować 3 do 4 godzin, mieszając od czasu do czasu. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne. Pozostawić do ostygnięcia, najlepiej na noc, aby umożliwić rozwój smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala

Składniki

1mały arkusz8 na 10-calowe arkusze świeżego makaronu jajecznego lub pokrojone do rozmiaru małego naczynia do pieczenia, którego używasz8 na 10-calowe arkusze świeżego makaronu jajecznego lub pokrojone do rozmiaru małego naczynia do pieczenia, którego używasz8krewetki i żyłkiMasło do smarowaniaMasło do smarowania1( bakłażany)marchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna1liść laurowy, najlepiej świeżyliść laurowy, najlepiej świeży4goździki1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej5671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona wołowina w temperaturze pokojowejmielona wołowina w temperaturze pokojowej1Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju5671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona wieprzowina w temperaturze pokojowejmielona wieprzowina w temperaturze pokojowej4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion mięsny, najlepiej domowybulion mięsny, najlepiej domowy1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mortadella, mielona lub drobno posiekanamortadella, mielona lub drobno posiekana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pancetta, mielona lub drobno posiekanapancetta, mielona lub drobno posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno starty Parmigiano-Reggianodrobno starty Parmigiano-Reggiano23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasól koszerna lub morskasól koszerna lub morska4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezagęszczony przecier pomidorowyzagęszczony przecier pomidorowy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn