Lasagna Bolognese
Przepis Lasagna Bolognese może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, dostajesz sos, który serwuje 8. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 722 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, cebulę, niebieloną mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pancetta, cebula, seler, i marchew w sauté patelni z masłem i gotować na średnim ogniu, aż cebula zamienia blady złoty.2
Dodać wołowinę, wieprzowina, kiełbasa do soffritto, i zwiększyć ogień do wysokiej; gotować, aż rumiane.
Posypać goździkiem, cynamonem i pieprzem. 3 wymieszać pomidory, doprowadzić do duszenia i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Jeśli używasz całych pomidorów z puszki, podziel je, dodając je do sosu.4
Dodać mleko i doprawić solą morską. Następnie zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu 2 i 1/2 godziny. Mieszać co najmniej co 20 minut. Gdy sos gotuje się na wolnym ogniu do tego stopnia, że przykleja się do dna patelni, wystarczy dodać 1/4 szklanki wody i zeskrobać rumiane kawałki z dołu i nadal gotować. 5
Podgrzać mleko, aż prawie zagotuje się w ciężkim dnie sosu patelni. Na oddzielnej patelni roztopić niesolone masło z mąką na małym ogniu. Szybko wymieszać łyżką. Gotować przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia. (Zobacz Wikipedia na sos beszamelowy więcej informacji na temat tego sosu.) 6 powoli dodaj połowę gorącego mleka do mieszanki masła i mąki. Podczas tego procesu stale mieszaj.7 powrót mleka, masła, mieszanki mąki na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
Do zagęszczonego sosu dodajemy powoli pozostałe mleko mieszając. Nadal mieszaj, aż dojdzie do wrzenia.8 doprawić solą morską i mieszać aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli pojawią się grudki, należy je szybko ubić trzepaczką, aż się rozpuszczą.
Zdjąć z ognia. 9 Rozgrzej piekarnik do 191°. gotuj lazanię zgodnie z instrukcją. Około 8 minut w 6 ćwiartkach wrzącej osolonej wody.
Odcedzić, spłukać zimną wodą.
Połóż poszczególne makaron lasagne na ręcznikach kuchennych, nie dotykając, więc nie sklejają się podczas układania zapiekanki. 10
Rozłóż trochę oliwy z oliwek po wewnętrznej stronie patelni o wymiarach 13x9 cali. Upewnij się, że patelnia do pieczenia jest niereaktywna-pyrex lub stal nierdzewna. Nie używaj aluminiowej patelni, ponieważ reaguje ona z kwasowością sosu i psuje smak. Najpierw połóż warstwę makaronu lasagne.
Warstwa na jedną trzecią sosu bolońskiego, a następnie jedną trzecią sosu beszamelowego.
Posypać startym parmezanem. Powtórz jeszcze dwa razy. Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę makaronu i posypać startym parmezanem.11 namiot zapiekanka z folią aluminiową. Włóż lasagne do środkowego stojaka wstępnie rozgrzanego piekarnika 191°.
Piec przez 20-30 minut, aż Góra zacznie się lekko zarumienić.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 5-10 minut przed podaniem.