Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese
Przepis Lasagna Bolognese może zaspokoić swoje pragnienie Morza Śródziemnego w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 615 kalorii, 28g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, dostajesz sos, który serwuje 8. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 722 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, cebulę, niebieloną mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 Zrób soffritto.
2
Połączyć pancetta, cebula, seler, i marchew w sauté patelni z masłem i gotować na średnim ogniu, aż cebula zamienia blady złoty.2
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać wołowinę, wieprzowina, kiełbasa do soffritto, i zwiększyć ogień do wysokiej; gotować, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Posypać goździkiem, cynamonem i pieprzem. 3 wymieszać pomidory, doprowadzić do duszenia i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Jeśli używasz całych pomidorów z puszki, podziel je, dodając je do sosu.4
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Zielona PaprykaPosiekana Zielona Papryka
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Dodać mleko i doprawić solą morską. Następnie zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu 2 i 1/2 godziny. Mieszać co najmniej co 20 minut. Gdy sos gotuje się na wolnym ogniu do tego stopnia, że przykleja się do dna patelni, wystarczy dodać 1/4 szklanki wody i zeskrobać rumiane kawałki z dołu i nadal gotować. 5
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Podgrzać mleko, aż prawie zagotuje się w ciężkim dnie sosu patelni. Na oddzielnej patelni roztopić niesolone masło z mąką na małym ogniu. Szybko wymieszać łyżką. Gotować przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia. (Zobacz Wikipedia na sos beszamelowy więcej informacji na temat tego sosu.) 6 powoli dodaj połowę gorącego mleka do mieszanki masła i mąki. Podczas tego procesu stale mieszaj.7 powrót mleka, masła, mieszanki mąki na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Do zagęszczonego sosu dodajemy powoli pozostałe mleko mieszając. Nadal mieszaj, aż dojdzie do wrzenia.8 doprawić solą morską i mieszać aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli pojawią się grudki, należy je szybko ubić trzepaczką, aż się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Zdjąć z ognia. 9 Rozgrzej piekarnik do 191°. gotuj lazanię zgodnie z instrukcją. Około 8 minut w 6 ćwiartkach wrzącej osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
9
Odcedzić, spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
10
Połóż poszczególne makaron lasagne na ręcznikach kuchennych, nie dotykając, więc nie sklejają się podczas układania zapiekanki. 10
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
11
Rozłóż trochę oliwy z oliwek po wewnętrznej stronie patelni o wymiarach 13x9 cali. Upewnij się, że patelnia do pieczenia jest niereaktywna-pyrex lub stal nierdzewna. Nie używaj aluminiowej patelni, ponieważ reaguje ona z kwasowością sosu i psuje smak. Najpierw połóż warstwę makaronu lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
12
Warstwa na jedną trzecią sosu bolońskiego, a następnie jedną trzecią sosu beszamelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
13
Posypać startym parmezanem. Powtórz jeszcze dwa razy. Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę makaronu i posypać startym parmezanem.11 namiot zapiekanka z folią aluminiową. Włóż lasagne do środkowego stojaka wstępnie rozgrzanego piekarnika 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
14
Piec przez 20-30 minut, aż Góra zacznie się lekko zarumienić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
15
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 5-10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn