Lasagna Bolognese
Lasagna Bolognese to sos, który służy 8. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 30g białka, oraz 36 g tłuszczu. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pancetta, tyle makaron lasagne zrobić cztery warstwy w 13x patelni do pieczenia, mielona kiełbasa, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1141 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese.
Instrukcje
Przygotować sos mięsny Bolognese
Połączyć pancetta, cebula, seler, i marchew w sauté patelni z masłem i gotować na średnim ogniu, aż cebula zamienia blady złoty.
Dodać wołowinę, wieprzowina, kiełbasa do soffritto, i zwiększyć ogień do wysokiej; gotować, aż rumiane.
Posypać zmielonym goździkiem, cynamonem i pieprzem.
3 wymieszać pomidory, doprowadzić do duszenia i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Jeśli używasz całych pomidorów z puszki, podziel je, dodając je do sosu.
Dodać mleko i doprawić solą morską. Następnie zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu 2 i 1/2 godziny. Mieszać co najmniej co 20 minut. Gdy sos gotuje się na wolnym ogniu do tego stopnia, że przykleja się do dna patelni, wystarczy dodać 1/4 szklanki wody i zeskrobać rumiane kawałki z dołu i nadal gotować.
Podgrzać mleko, aż prawie zagotuje się w ciężkim dnie sosu patelni.
Na oddzielnej patelni roztopić niesolone masło z mąką na małym ogniu. Szybko wymieszać łyżką. Gotować przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia. (Zobacz Wikipedia na sos beszamelowy więcej informacji na temat tego sosu.)
6 powoli dodaj połowę mleka do zasmażki: powoli dodaj połowę gorącego mleka do mieszaniny masła i mąki. Podczas tego procesu stale mieszaj.
Dodać pozostałe mleko, zagęścić sos: powrót mleka, masła, mieszanki mąki na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
Do zagęszczonego sosu dodajemy powoli pozostałe mleko mieszając. Nadal mieszaj, aż dojdzie do wrzenia.
8 doprawić, wymieszać: doprawić solą morską i mieszać aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli pojawią się grudki, należy je szybko ubić trzepaczką, aż się rozpuszczą.
9 gotuj makaron lasagne: Rozgrzej piekarnik do 191°. gotuj lasagne zgodnie z instrukcją. Około 8 minut w 6 ćwiartkach wrzącej osolonej wody.
Odcedzić, spłukać zimną wodą.
Połóż poszczególne makaron lasagne na ręcznikach kuchennych, nie dotykając, więc nie sklejają się podczas układania zapiekanki.
Rozłóż trochę oliwy z oliwek po wewnętrznej stronie patelni o wymiarach 13x9 cali. Upewnij się, że patelnia do pieczenia jest niereaktywna-pyrex lub stal nierdzewna. Nie używaj aluminiowej patelni, ponieważ reaguje ona z kwasowością sosu i psuje smak.
Najpierw połóż warstwę makaronu lasagne.
Warstwa na jedną trzecią sosu bolońskiego, a następnie jedną trzecią sosu beszamelowego.
Posypać startym parmezanem. Powtórz jeszcze dwa razy. Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę makaronu i posypać startym parmezanem.
Piec: zapiekankę przykryć folią aluminiową. Włóż lasagne do środkowego stojaka wstępnie rozgrzanego piekarnika 191°.
Piec przez 20-30 minut, aż Góra zacznie się lekko zarumienić.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 5-10 minut przed podaniem.