Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese
Lasagna Bolognese to sos, który służy 8. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 30g białka, oraz 36 g tłuszczu. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz pancetta, tyle makaron lasagne zrobić cztery warstwy w 13x patelni do pieczenia, mielona kiełbasa, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1141 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Lasagna Bolognese, Lasagna Bolognese, oraz Lasagna Bolognese.

Instrukcje

1
Przygotować sos mięsny Bolognese
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1
Połączyć pancetta, cebula, seler, i marchew w sauté patelni z masłem i gotować na średnim ogniu, aż cebula zamienia blady złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać wołowinę, wieprzowina, kiełbasa do soffritto, i zwiększyć ogień do wysokiej; gotować, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Posypać zmielonym goździkiem, cynamonem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki MieloneGoździki Mielone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4
3 wymieszać pomidory, doprowadzić do duszenia i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Jeśli używasz całych pomidorów z puszki, podziel je, dodając je do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Zielona PaprykaPosiekana Zielona Papryka
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Dodać mleko i doprawić solą morską. Następnie zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu 2 i 1/2 godziny. Mieszać co najmniej co 20 minut. Gdy sos gotuje się na wolnym ogniu do tego stopnia, że przykleja się do dna patelni, wystarczy dodać 1/4 szklanki wody i zeskrobać rumiane kawałki z dołu i nadal gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Zrobić sos beszamelowy
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
7
5 Make the roux: 
8
Podgrzać mleko, aż prawie zagotuje się w ciężkim dnie sosu patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Na oddzielnej patelni roztopić niesolone masło z mąką na małym ogniu. Szybko wymieszać łyżką. Gotować przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia. (Zobacz Wikipedia na sos beszamelowy więcej informacji na temat tego sosu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
6 powoli dodaj połowę mleka do zasmażki: powoli dodaj połowę gorącego mleka do mieszaniny masła i mąki. Podczas tego procesu stale mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
11
Dodać pozostałe mleko, zagęścić sos: powrót mleka, masła, mieszanki mąki na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
12
Do zagęszczonego sosu dodajemy powoli pozostałe mleko mieszając. Nadal mieszaj, aż dojdzie do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
13
8 doprawić, wymieszać: doprawić solą morską i mieszać aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli pojawią się grudki, należy je szybko ubić trzepaczką, aż się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
14
Zdjąć z ognia.
15
Przygotuj Lazanię
16
9 gotuj makaron lasagne: Rozgrzej piekarnik do 191°. gotuj lasagne zgodnie z instrukcją. Około 8 minut w 6 ćwiartkach wrzącej osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
17
Odcedzić, spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
18
Połóż poszczególne makaron lasagne na ręcznikach kuchennych, nie dotykając, więc nie sklejają się podczas układania zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1
Rozłóż trochę oliwy z oliwek po wewnętrznej stronie patelni o wymiarach 13x9 cali. Upewnij się, że patelnia do pieczenia jest niereaktywna-pyrex lub stal nierdzewna. Nie używaj aluminiowej patelni, ponieważ reaguje ona z kwasowością sosu i psuje smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2
Najpierw połóż warstwę makaronu lasagne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
3
Warstwa na jedną trzecią sosu bolońskiego, a następnie jedną trzecią sosu beszamelowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4
Posypać startym parmezanem. Powtórz jeszcze dwa razy. Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę makaronu i posypać startym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
5
Piec: zapiekankę przykryć folią aluminiową. Włóż lasagne do środkowego stojaka wstępnie rozgrzanego piekarnika 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Piec przez 20-30 minut, aż Góra zacznie się lekko zarumienić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
7
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 5-10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn