Lamb Squazetto z miękkim Polentanem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 945 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.59 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, cebula, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Duszone golonki jagnięce na miękkiej Polencie z liśćmi laurowymi, Polenta Miękka, oraz Miękki Parmigiano Polenta.
Instrukcje
1
Kawałki jagnięciny doprawić solą i pieprzem. W holenderskim piecu o grubym dnie rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać kawałki jagnięciny od 5 do 6 na raz i brązowo ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
3
Usunąć i powtórzyć dla wszystkich jagnięcin. Gdy jagnięcina jest gotowane, dodać cebulę i wędzone pancetta i gotować, aż cebula zmięknie i zaczyna brązowy, o 9 do 11 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Jagnięcina
4
Dodać rozmaryn, tymianek, kminek i koper włoski i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Nasiona Kminku
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Dodać wino, pastę pomidorową, wywar z kurczaka i sos pomidorowy i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać jagnięcinę i soki na talerzu i wrócić do wrzenia. Obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę, lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Zdjąć pokrywę, sprawdzić przyprawy i podawać z miękką polentą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
8
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
10
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
11
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.