Lamb meatball & pea pilaf
Lamb meatball & pea pilaf zajmuje mniej więcej 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 683 kalorie, 30g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 86 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ogórka, grochu, kminku i ryżu basmati. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 90%. Podobne przepisy to Kiełbasa jagnięca z przecierem Grochowym i kiełkami grochu, Pean śnieżny i Pilaf sezamowy, oraz Bulgur Pilaf w strąkach grochu.
Instrukcje
Wymieszać jagnięcinę z połową czosnku i 1 łyżeczką kminku, a następnie doprawić i uformować na około 16 kulek, łatwiej jeśli zmoczysz ręce.
Rozgrzać dużą patelnię (z pokrywką na później), następnie smażyć klopsiki przez około 8 minut, aż będą złote i ugotowane.
Wyjąć z patelni, odstawić, następnie wrzucić ryż, ostatnią łyżeczkę kminku i pozostały czosnek. Smażyć przez 30 sekund, mieszając, a następnie wlać tyle bulionu, aby przykryć. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut lub aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta.
Groszek wymieszać, włożyć klopsiki na patelnię, następnie rozgrzać przez kilka minut, aż groszek zmięknie. W międzyczasie wymieszać ogórek, jogurt i połowę mięty, a następnie doprawić. Aby zakończyć pilaw, wymieszaj skórkę z cytryny i sok z odrobiną przypraw i pozostałą miętą.
Podawać z dobrą dolewką chłodzącego jogurtu ogórkowego.