Lamb au poivre
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać jagnięciny au poivre spróbować. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 211 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, masło, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Lamb Au Poivre, Kotlety Jagnięce Au Poivre, oraz Lamb AU Pink Peppercorn Poivre dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu moździerzem i tłuczkiem lub owinąć ręcznikiem kuchennym i nacisnąć na ziarna pieprzu z dnem ciężkiej patelni.
Kotlety osuszyć i doprawić solą. Rub po jednej stronie każdego kotleta z ziaren pieprzu, naciskając ziaren pieprzu do mięsa przylegać.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować kotlety, pieprzone boki, 2 protokół. Obróć kotlety szczypcami i gotuj, naciskając na każdy kotlet szczypcami, aby pieprz przylegał do mięsa, o 2 minuty więcej (dla średnio rzadkich).
Przelać kotlety szczypcami na talerz i odstawić podczas robienia sosu.
Wylać wszystko, ale 2 łyżeczki tłuszczu z patelni, jeśli to konieczne, następnie sauté szalotka, mieszając, aż złoty kolor, o 30 sekund.
Dodać bulion i koniak i gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 2 do 3 protokół.
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w maśle.
Dodać wszelkie soki mięsne, które nagromadziły się na talerzu i doprawić solą.
Podawać sos na jagnięcinę.