Lager-małże gotowane na parze z musztardą, kiełbasą i koperkiem
Małże gotowane na parze z musztardą, Kielbasanem i koperkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 40g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolejne lekkie piwo, ząbki czosnku-1 w lewo, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże w Lagerze, Małże gotowane w Lagerze, oraz Krewetki Gotowane Na Parze Z Lagerem, Cytryną I Tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczywo posmarować oliwą z oliwek i przełożyć na blachę do pieczenia. Pieczywo kilka centymetrów od ciepła, obracając raz, przez 2 protokół, aż złoty i tosty. Lekko natrzeć cały ząbek czosnku na tosty.
W dużym, głębokim garnku rozgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać kiełbasę, szalotka i pokrojony czosnek, doprawić lekko solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż czosnek zmięknie i lekko rumiane, o 3 protokół.
Dodać małże i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj lager, przykryj i paruj małże, aż się otworzą, około 5 minut.
Zdjąć z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże do 4 głębokich misek, odrzucając wszelkie małże, które się nie otwierają.
Dodaj masło, musztardę i koperek do bulionu, wirując i potrząsając garnkiem, aż masło się rozpuści. Powoli wlej bulion na małże, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie garnka.
Małże podawać z grzankami czosnkowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.