Kwitnąca Cebula
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Blooming Onion. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 4566 kalorii, 8 g białka i 498 g tłuszczu każda. Za 2,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz pod ręką majonez, mąkę, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 42%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kwitnąca cebula, Kwitnąca cebula i Pieczona kwitnąca cebula.
Instrukcje
Połącz majonez, ketchup, chrzan, paprykę, 1/4 łyżeczki soli, 1 szczyptę czarnego pieprzu i 1 szczyptę pieprzu cayenne w małej misce i przechowuj w lodówce do momentu użycia.
Ubij jajko i połącz je z mlekiem w misce wystarczająco dużej, aby zmieściła się w niej cebula. W drugiej misce wymieszaj mąkę, sól, pieprz cayenne, czarny pieprz, czosnek w proszku, tymianek, oregano i kminek.
Przygotuj cebulę: odetnij około 3/4 do 1 cala od góry i od dołu cebuli, usuń skórę.
Usuń rdzeń o średnicy 1 cala ze środka cebuli. Za pomocą dużego, ostrego noża przetnij środek cebuli do około 3/4 wysokości, obróć o 90 stopni i pokrój ponownie. Kontynuuj przecinanie kawałków na pół, uważając, aby nie przeciąć do dołu, aż uzyskasz 16 kawałków.
Rozłóż płatki, aby ułatwić ich powlekanie.
Zanurz cebulę w mleku, a następnie dobrze pokryj mieszanką mąki. Ponownie oddziel płatki i posyp między nimi mieszaninę mąki. Po dokładnym pokryciu wszystkich płatków zanurz je w mleku i ponownie w mieszance mąki.
Włóż do lodówki na co najmniej 15 minut, w tym czasie rozgrzej olej.
Do głębokiej frytkownicy lub głębokiego garnka wlać tyle oleju, aby przykryła cebulę. Rozgrzej olej do temperatury 350 stopni F (175 stopni C).
Smaż cebulę na oleju prawą stroną do góry przez 10 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z oleju i odsącz na kratce lub ręcznikach papierowych. Otwórz szeroko środek cebuli, aby móc umieścić na środku małą miskę z sosem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.