Kwaśno-Pikantna zupa z krewetek

Kwaśna i pikantna zupa z krewetek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 7 i kosztuje $7.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Mieszanka Cilantro łodygi, kawałki galangal, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Super Speedy pikantne słodko-kwaśne krewetki, Gorąca i kwaśna zupa z krewetkami, oraz Pikantne Tacos z krewetkami z awokado Salsa & kwaśna śmietana sos kolendrowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz krewetki, rezerwując 6 muszli; odstaw krewetki na bok.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj Japones chiles i muszle krewetek; smażyć przez 3 minut lub do momentu chiles są czernione.
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Dodać galangal i 5 kolejnych składników (galangal przez szalotkę). Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Przecedzić zupę przez sito do miski; wyrzucić cząstki stałe. Powrót zupy na patelnię. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj krewetki i sos rybny; cook 2 minut lub aż krewetki są zrobione.
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki.