Kwaśna Śmietana Enchiladas
Kwaśna śmietana Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.02 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 657 kalorii, 21g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i podnieś śmietanę, pieprz cayenne, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kwaśna Śmietana Enchiladas, Sour cream chicken enchiladas, oraz Niskotłuszczowa Śmietana Kurczak Enchiladas.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Wymieszać śmietanę, zielona cebula 1 1/2 szklanki startego cheddar, kminek, i pieprz cayenne.
Rozgrzać olej rzepakowy na patelni na średnim ogniu.
Podgrzej SOS enchilada na oddzielnej patelni lub rondlu. Używając szczypiec, smaż tortille pojedynczo, tylko przez około pięć do dziesięciu sekund na stronę (nie pozwól, aby chrupiące.)
Wyjąć z oleju, a następnie wsadzić tortillę w sosie enchilada.
Ułóż tortillę na talerzu, a następnie łyżkę dobrych dwóch lub trzech łyżek mieszanki kwaśnej śmietany w środku.
Zwiń tortillę, a następnie umieść twarzą w dół na patelni do pieczenia 9 x 13 cali. Powtórz z pozostałymi tortillami i mieszaniną śmietany. (Jeśli pozostała jakaś kwaśna śmietana, użyj jej jako Dipu do chipsów tortilla!) Przykryć naczynie pozostałym serem, a następnie piec przez 15 do 20 minut, aż bąbelki.
Na każdą porcję ułożyć łyżkę kwaśnej śmietany, następnie posypać pokrojoną w plasterki zieloną cebulą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.