Kwaśno-Pikantna zupa z krewetek

Kwaśno-Pikantna zupa z krewetek
Kwaśna i pikantna zupa z krewetek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 7 i kosztuje $7.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Mieszanka Cilantro łodygi, kawałki galangal, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Super Speedy pikantne słodko-kwaśne krewetki, Gorąca i kwaśna zupa z krewetkami, oraz Pikantne Tacos z krewetkami z awokado Salsa & kwaśna śmietana sos kolendrowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz krewetki, rezerwując 6 muszli; odstaw krewetki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodaj Japones chiles i muszle krewetek; smażyć przez 3 minut lub do momentu chiles są czernione.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Dodać bulion i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
5
Dodać galangal i 5 kolejnych składników (galangal przez szalotkę). Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalangalGalangal
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Przecedzić zupę przez sito do miski; wyrzucić cząstki stałe. Powrót zupy na patelnię. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj krewetki i sos rybny; cook 2 minut lub aż krewetki są zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
8
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
9
Posypać liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
10
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia7
Magazyn