Kuskus z puree ze słodkich ziemniaków i chipsami z jarmużu

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Kuskus z puree ze słodkich ziemniaków i chipsami z jarmużu. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, izraelski kuskus, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 129 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Słodkie ziemniaki i kapusta kuskus, Purée z kalafiora i kawior na chipsach ziemniaczanych z koniczyny, oraz Jarmuż i Purée ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 149°. przykryj dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. W dużej misce wrzucić jarmuż, 1 łyżkę oliwy z oliwek i skórkę z cytryny. Doprawić do smaku solą. Ułóż jarmuż na blasze do pieczenia i przenieś do piekarnika. Gotować przez 10 minut, a następnie obrócić patelnię. Gotować, aż chrupiące, ale nie rumiane, 10 do 12 minut dłużej. Po zakończeniu przenieś wióry jarmużu do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
W międzyczasie podgrzej dwa cale wody w dużym garnku z koszem na parowiec do wrzenia.
Dodaj kawałki słodkich ziemniaków do koszyka i przykryj. Gotować, aż kawałki będą miękkie i nóż może łatwo wsunąć się w miąższ, o 15 protokół.
Przenieść słodkie ziemniaki do robota kuchennego i puree, aż będzie gładka. Wymieszać z masłem i doprawić solą.
Podgrzać 1 1/4 szklanki bulionu w średniej wielkości rondlu na dużym ogniu do wrzenia.
Dodać kuskus, doprawić szczyptą soli i zmniejszyć ogień do duszenia. Przykryć, mieszając od czasu do czasu, aż kuskus będzie miękki, ale nie papkowaty, 8 do 10 minut.
Odcedzić kuskus w durszlaku, a następnie przenieść do miski. Wymieszać łyżkę oliwy z oliwek i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Dodać około 1/4 szklanki puree ze słodkich ziemniaków do dużej miski. Na wierzchu ćwiartkę kuskusu i ćwiartkę chipsów z jarmużu.
Skropić oliwą z oliwek i posypać wędzoną papryką. Powtórzyć z pozostałymi porcjami.