Kuskus z polewą jabłkowo-imbirową i sosem pomarańczowym
Kuskus z polewą jabłkowo-imbirową i sosem pomarańczowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, triple sec, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 14%. Spróbuj Kuskus z polewą jabłkowo-imbirową i sosem pomarańczowym, Sos żurawinowy jabłkowy z pomarańczą i imbirem, oraz Crockpot Apple & Cranberry Sauce with Orange & Crystallized Ginger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, doprowadzić sok pomarańczowy do wrzenia w dużym rondlu; gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki (około 6 minut). Wymieszać w 1 1/2 łyżki likieru.
Wlać do małej miski i odstawić.
Aby przygotować kuskus, przynieś sok jabłkowy, 3 łyżki masła i sól do wrzenia w rondlu i stopniowo mieszaj kuskus i skórkę.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem.
Aby przygotować polewę, roztopić 2 łyżki masła na średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cukier i gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z jabłkiem i rodzynkami; gotować 5 minut lub aż jabłko będzie miękkie, często mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj imbir, 1 1/2 łyżki likieru i cynamon.
Łyżka około 1/3 szklanki kuskusu do każdego z 8 deserowych szklanek lub misek. Top każdej porcji z około 2 łyżki polewy, 1 1/2 łyżeczki kwaśnej śmietany, i około 1 łyżka sosu.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.