Kuskus z kurczakiem i ciecierzycą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Kuskus z kurczakiem i ciecierzycą. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 572 kalorie. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka papryki, płaskie liście pietruszki, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kuskus z kurczakiem, ciecierzycą i morelami, Kuskus z kurczakiem i ciecierzycą, oraz Jeden garnek marokański kurczak + ciecierzyca z pistacjowym kuskusem i kozim serem.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni lub holenderskim piekarniku rozgrzej olej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Umieść kurczaka na patelni i brązowy dobrze, około 8 minut w ogóle.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i rzep i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 3 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej, papryka, kminek, cayenne, i 2 1/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając, przez 1 minutę. Wymieszać 4 szklanki wody i marchewki.
Dodać kurczaka i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować, mieszając mieszaninę dwa lub trzy razy, aż kurczak i warzywa są prawie gotowe, o 20 protokół. Wymieszać z ciecierzycą i pietruszką i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak i warzywa są gotowe, o 5 minut dłużej.
Tymczasem w średnim rondlu doprowadzić pozostałe 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i kuskus. Kryć się.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw kuskus na 5 minut. Puch z widelcem.
Gulasz podawać z bulionem na kuskusie.
Rekomendacja wina: często przy złożonym daniu najlepiej podawać proste wino, które nie konkuruje ze smakami potraw. Tutaj niezwykle owocowy Beaujolais-Villages skutecznie podkreśli gulasz.