Kuskus z czerwoną soczewicą i łatwo konserwowanymi cytrynami
Kuskus z czerwoną soczewicą i łatwo konserwowanymi cytrynami to wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką wodę, pistacje, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 86% to danie jest super. Podobne przepisy to Marokański Kurczak z Zakonserwowanymi cytrynami i kuskusem, Warzywny kuskus z ciecierzycą i konserwowanymi cytrynami, oraz Cytryny Konserwowane.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować 2 szklanki wody.
Dodać cukier, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; mieszać, aż sól się rozpuści.
Dodać plasterki cytryny i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zmiękną, 15 protokół.
Przenieść plasterki cytryny na talerz. Gotować płyn do zmniejszenia do 1/3 szklanki, 3 protokół; ostudzić.
Ubij w 1/4 szklanki oleju.
W międzyczasie doprowadzić 3/4 szklanki wody do wrzenia w rondlu.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i kuskus.
Zdjąć patelnię z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut. Kuskus rozgnieść widelcem.
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia, dodać soczewicę i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu do miękkości, ale nie papki, 6 protokół.
Odcedzić, przełożyć do miski i dodać kuskus.
Do kuskusu mieszamy wszystko oprócz 1 łyżki oleju cytrynowego i doprawiamy. Wymieszać rukolę z sokiem z cytryny i pozostałą oliwą z oliwek; doprawić solą i pieprzem.
Przenieść rukolę na talerze, ułożyć kuskus na wierzchu i skropić pozostałym olejem cytrynowym. Na wierzchu plastry cytryny i pistacje.