Kuskus pomarańczowy
Pomarańczowy kuskus to dodatek dla 8 osób. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 220 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup posiekane migdały, mielony kminek, sok z limonki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Sałatka z kuskusem pomarańczowym, kuskus pomarańczowo-migdałowy oraz kurczak z kuskusem i pomarańczą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj sok pomarańczowy, wodę i kminek. Wymieszaj kuskus; zdjąć z ognia. Przykryj i odstaw na 5 minut lub do momentu wchłonięcia płynu; puch widelcem.
Przełożyć do dużego naczynia; Fajny.
W małej misce wymieszaj olej, sok z limonki i sos sojowy. Wymieszaj kolendrę, bazylię, szczypiorek, imbir i sól.
Polać kuskusem i wymieszać.
Dodaj pomarańcze i migdały; delikatnie wrzuć. Przechowywać w lodówce do momentu podania.