Kuskus Marokański
Marokański kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,42 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kolendry, strąki kardamonu, gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kuskus Marokański, Marokański Kuskus Jagnięcy, oraz Marokańskie Tofu z kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać mieszankę przypraw: Toast laskę cynamonu, zarówno pieprz, kminek, kolendra,ziele angielskie, goździki i kardamon w małej suchej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, 2 protokół; ostudzić. Zmiel w młynku do przypraw lub mini robocie kuchennym z imbirem, kurkumą, cayenne, gałką muszkatołową i 1 łyżeczką soli. Przechowywać w szczelnym pojemniku przez okres do 2 tygodni; resztki mieszanki przypraw należy stosować jako dodatek do mięsa lub ryb.
Rozgrzać masło, 1 1/2 mieszanka przypraw łyżeczki i szafran, w razie potrzeby, na dużej patelni na średnim ogniu, aż lekko tosty, o 1 minuta.
Dodać kuskus i mieszać do tosty, o 1 minuta. Wymieszać ciepły bulion, zdjąć z ognia, przykryć i odstawić, aż kuskus będzie pulchny, około 7 minut.
Dodać sok z cytryny i puch widelcem.
Przełożyć do miski i posypać 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw.