Kuskus Majów
Kuskus Majów zajmuje około 25 minut od początku do końca. Ten przepis daje 4 porcje po 394 kalorie , 13 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 99 centów za porcję przepis ten pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 225 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu dodatek. Jeśli masz pod ręką sól, mielony kminek, czosnek i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 82% , co jest niesamowite. Kuskus ze smażonymi warzywami , sałatka z czarnej soczewicy i kuskusu oraz kuskus z ciecierzycy i pekanów: sałatka na zimną pogodę są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj kuskus, kmin i sól w dużej misce. Wlej wrzącą wodę i zamknij folią. Odstaw na 10 minut.
Podczas oczekiwania na kuskus, podsmaż nieobrany ząbek czosnku na małej patelni na średnio-wysokim ogniu, aż się zrumieni, a skórka stanie się złocistobrązowa. Obierz czosnek i posiekaj. Wymieszaj czosnek z kuskusem, czarną fasolą, kukurydzą, cebulą, kolendrą, papryczką jalapeno, oliwą z oliwek i sokiem z limonki.
Podawać na ciepło lub pozostawić do ostygnięcia.