Kuskus izraelski ze szparagami
Izraelski kuskus ze szparagami to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 7 porcjami. Ta przystawka ma 129 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ukośnie pokrojonych szparagów, izraelskiego kuskusu, ząbków czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kuskus izraelski ze szparagami, Kuskus Izraelski Ze Szparagami, oraz Izraelska Sałatka kuskus ze szparagami i fetą.
Instrukcje
Umieścić wodę w średnim rondlu; doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodać szparagi, i gotować 2 protokół lub tylko do chrupiące-przetargu; odcedzić.
Szparagi umieścić w lodowatej wodzie na 1 minutę; odcedzić. Odstawić.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć 3 do 4 minut lub do miękkości. Wymieszać bulion z kurczaka i sól; doprowadzić do wrzenia.
Dodać kuskus; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 5 minut. Wymieszaj szparagi, czarny pieprz, czerwona papryka i orzechy nerkowca. Gotować dodatkowe 3 do 5 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Uwaga: aby zastąpić jęczmień do szybkiego gotowania Izraelskim kuskusem, użyj 1 szklanki jęczmienia i 2 szklanki bulionu. Przykryć i gotować 10 do 12 minut przed dodaniem pozostałych składników.