Kuskus Izraelski z groszkiem i miętą
Izraelski Kuskus z groszkiem i miętą może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 340 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól i pieprz, izraelski kuskus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kuskus izraelski ze świeżym groszkiem i miętą, Kuskus Izraelski Z Groszkiem I Boczkiem, oraz Kuskus Izraelski z kurczakiem i groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać izraelski kuskus i gotować, aż al dente, o 4 protokół.
Odcedzić izraelski kuskus, rezerwując 1 1/2 szklanki płynu do gotowania; wytrzeć rondel.
W rondlu rozpuścić 2 łyżki masła.
Dodać posiekany czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmięknie.
Dodać dziecko groszek i wrzucić do płaszcza.
Dodaj kuskus, pozostałe 2 łyżki masła i 1 szklankę płynu do gotowania kuskusu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kuskus i groszek będą miękkie i pokryte kremowym sosem, 3 do 4 minut. Kuskus i groszek przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z miętą. Jeśli kuskus wydaje się suchy, wymieszaj pozostałą część płynu do gotowania.
Przełożyć kuskus do miski i podawać.