Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ziołowych Kur kornwalijskich z sosem żurawinowo-pomarańczowym. Ten przepis służy 8. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 78g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 1048 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, mandarynkę Klementynę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kury z dziczyzny z boczkiem i sosem żurawinowym, Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym, oraz Pieczone kury z dziczyzny w sosie pomarańczowo-Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia, kury umieścić, piersi bokami do góry.
Posypać wewnątrz i na zewnątrz solą, suszonym tymiankiem i pieprzem. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Piec 1 godzinę do 1 godziny 15 minut, aż sok z kur będzie jasne, gdy najgrubsze kawałki są cięte do kości (co najmniej 74°).
W międzyczasie, w rondlu 1-quart, podgrzać sos żurawinowy na małym ogniu, stale mieszając, aż do stopienia. Wymieszać z marmoladą, piernikiem i klementynką. Gotować 1 minutę.
Aby służyć, przeciąć każdą kurę na pół wzdłuż kręgosłupa i mostka od ogona do szyi, za pomocą nożyczek kuchennych.
Kury podawać z ciepłym sosem.
Dekoruj gałązkami tymianku.