Kury pomarańczowo-imbirowe z salsą żurawinową

Kury pomarańczowo-imbirowe z salsą żurawinową mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 118g białka, 107 g tłuszczu, oraz w sumie 1507 kalorii. Na 5,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka chrzanu, skórki pomarańczowej, soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Imbirowo-pomarańczowe glazurowane kury Korniszonowe, Pomarańczowo-Imbirowe Szkliwione Kury Korniszonowe, oraz Kury ziołowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym.
Instrukcje
Rub kury równomiernie solą i pieprzem; w razie potrzeby związać końce nóg i umieścić na stojaku na patelni.
W rondlu zagotować masło i kolejne 7 składników; zalać kury.
Piec w 375 przez 1 godzinę lub aż kury zostaną zrobione, fastrygując często mieszaniną masła.
Podawać z salsą żurawinową i, w razie potrzeby, pilafem ryżowym.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.