Kury Orientalne
Orientalne kury mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 723 kalorie, 59G białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz kury kornwalijskie, sherry, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 41 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cornish Game Hens Oriental, Łosoś Orientalny, oraz Oriental Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 7 składników w małej misce.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur. Kury opłukać pod zimną wodą; osuszyć.
Umieść kury w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali.
Zalać marynatą równomiernie pod skórą i wewnątrz kur. Przykryć i schłodzić 4 godziny.
Odcedzić; wyrzucić marynatę.
Pracując z 1 kurą na raz, związać końce nóg razem ze sznurkiem.
Umieść kury, mięsisty bok do góry, na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod kurę. Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 25 minut lub aż termometr zarejestruje 170, fastrygując od czasu do czasu.