Kury Kornwalijskie Z Sosem Portowo-Wiśniowym
Kury kornwalijskie z sosem portowo-wiśniowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 750 kalorii, 59G białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tymianku, oliwy z oliwek, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone kury kornwalijskie z glazurą wiśniowo-portową, Pieczone kury kornwalijskie z sosem żurawinowo-portowym, oraz Pieczone kury kornwalijskie z sosem Cumberland dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń podroby i szyje z kur. Spłukać zimną wodą; osuszyć.
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
Połączyć paprykę, 3 składniki (przez pieprz) i 1/4 łyżeczki posiekanego tymianku; natrzeć na kury.
Połówki kury, boki piersi do góry, umieścić w płytkiej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; umieścić gałązkę tymianku w jamie każdego ptaka.
Włóż termometr do mięsistej części uda, unikając kości.
Piec u kur w temperaturze 400 przez 35 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Kury przenieść na talerz; przykryć folią.
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople z patelni brojlerów do worka; odstawić 10 minut, aż tłuszcz wzrośnie do góry. Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg.
Kapiele odcedzić do małej miski; wyrzucić tłuszcz. Odstaw kroplówki na bok.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Połącz bulion, port, 1/4 łyżeczki posiekanego tymianku, skrobia kukurydziana, wiśnie, zastrzeżone krople i wszelkie soki zgromadzone na talerzu; dodaj do patelni i gotuj 5 minut.
Kury podawać z sosem; w razie potrzeby udekorować dodatkowymi gałązkami tymianku.