Kury kornwalijskie z Shiitake i rukolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Kur kornwalijskich z Shiitake i rukolą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 734 kalorie, 63g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.76 za porcję. Mieszanka liści laurowych, sok z cytryny, gałązki kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kury Kornwalijskie, Kury Kornwalijskie, oraz Ceglane Kury Kornwalijskie.
Instrukcje
Wlać 1 1/2 cala wody do dużego, szerokiego garnka. Wykonaj 4 kulki foliowe o średnicy 2 1/2 cala. Ustaw duży stojak na ciasto na kulkach foliowych w garnku. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Oderwij dwie 18-calowe arkusze bardzo wytrzymałej folii. Kopiec połowa czapek shiitake, gałązki kolendry, borowiki, czosnek, liście laurowe, sos sojowy, scallion i pieprz w środku każdego kawałka folii. Ustaw 2 połówki kury na górze, złóż krawędzie folii i uszczelnij.
Ostrożnie ustawić opakowania na stojaku na ciasto nad wrzącą wodą, przykryć i parować na umiarkowanym ogniu przez 40 minut.
Przełożyć paczki na duży talerz.
Rozłóż rukolę na dużej płycie żaroodpornej. Ustaw na stojaku na ciasto, przykryj i paruj przez 4 minuty. Ostrożnie otwórz paczki.
Usuń skórę z kur i przenieś je do rozgrzanych płytkich misek. W każdym opakowaniu wymieszaj 1 łyżeczkę soku z cytryny i 1/2 łyżeczki oleju sezamowego, a następnie łyżeczkę pieczarek i sosu do miseczek.
Posypać posiekaną kolendrą i podawać.