Kury kornwalijskie z farszem jabłkowo-Rodzynkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 817 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, galaretkę jabłkową, kury z dziczyzny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rodzynki, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding ryżowy z rodzynkami i cynamonem jako deser. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kury Kornwalijskie Z Farszem Ryżowym, Kury kornwalijskie z farszem żurawinowym, oraz Kury kornwalijskie z farszem ryżowym.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 177°. w 10-calowej patelni, stopić 3 łyżki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
2
Dodać cebulę i jabłko; gotować i mieszać do miękkości. Wymieszać pozostałe składniki farszu. Na patelni o wymiarach 15x10x1 cala rozprowadzić farsz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
Cebula
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Podziel każdą kurę gry na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z Dziczyzny
4
Posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
5
Połówki kury, skórkę do góry, nad farszem. W rondlu 1-ćwiartkowym roztopić galaretkę z 2 łyżkami masła na małym ogniu; szczotkować kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
Masło
Galaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Piec na wolnym ogniu od 1 godziny do 1 godziny 15 minut lub do momentu, gdy kury będą delikatne widelcem i do momentu, gdy sok z kur będzie czysty, gdy najgrubsze kawałki zostaną pocięte na kość (co najmniej 74°).