Kury kornwalijskie marynowane w miodzie i kokosie

Kury kornwalijskie marynowane w miodzie i kokosie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj miodu i marynowanych w kokosie Kur kornwalijskich. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 656 kalorii, 49g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka trawy cytrynowej, sos rybny, mleko kokosowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rożen Marynowany Kury Kornwalijskie, Marynowane Kury Z Dziczyzny, oraz Kury kornwalijskie z kiszoną kapustą marynowaną w winie.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur. Kury opłukać zimną wodą; osuszyć. Kury podziel na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu.
3
Umieścić kolendrę, trawę cytrynową, mleko kokosowe, 3 łyżki miodu, sos rybny i pozostałe składniki w blenderze; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sos RybnySos Rybny
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
KolendraKolendra
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać mieszaninę do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Dodać połówki kurze; uszczelnić i marynować w lodówce 12 godzin lub na noc.
6
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Usunąć połówki kurze z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
8
Zarezerwowaną marynatę umieścić w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Zdjąć z ognia.
10
Połówki kury, mięsiste boki do góry, na patelni brojlerów. Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
11
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut, często fastrygując zarezerwowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Pozostałe 1 łyżkę miodu posmarować kur, i piec kury dodatkowe 20 minut lub aż termometr zarejestruje 180.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn