Kury kornwalijskie Irene z estragonem i Calvadosem
Kury kornwalijskie Irene z estragonem i Calvadosem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 709 kalorii, 40g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.08 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz odtłuszczony bulion z kurczaka, estragon, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kury Kornwalijskie, Kury Kornwalijskie, oraz Eleganckie Kury Kornwalijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nożycami do drobiu lub nożem przeciąć każdą kurę na pół wzdłuż przez mostek i kręgosłup. Spłukać i osuszyć. Zastrzegaj podroby do innych zastosowań.
Połówki, Skórka do góry, na patelni o wymiarach 9 na 13 cali.
Umyj skórę roztopionym masłem, a następnie posyp szalotką.
Piec w piekarniku 425, aż mięso w kości udowej nie będzie już różowe (wycięte do testu), około 40 minut (35 minut w piekarniku konwekcyjnym).
Kury przenieść na talerz; zachować ciepło.
Łyżka off i wyrzucić tłuszcz z kapieli patelni.
Dodaj calvados, bulion i estragon do kapieli. Ustaw patelnię na średnim ogniu i wymieszaj, aby zeskrobać brązowe cząstki.
Whisk in crme frache. Włącz ciepło do wysokiej i gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 3/4 szklanki, 5 do 8 minut.
Udekoruj kury gałązkami estragonu i dodaj sól i pieprz do smaku.